Gaziantep’te sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’te şiddetli yağıştan dolayı oluşan sel sularına kapılan bir kadın hayatını kaybetti. Kentin bir çok noktasında kanalizasyon boruları patladı, araçlar yolda mahsur kaldı. Gaziantep’te yaklaşık yarım saat süren şiddetli...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’te sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’te şiddetli yağıştan dolayı oluşan sel sularına kapılan bir kadın hayatını kaybetti. Kentin bir çok noktasında kanalizasyon boruları patladı, araçlar yolda mahsur kaldı.

Gaziantep’te yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmur hayatı felç etti. Yağmurdan dolayı bir çok ev ve işyerini su bastı. Kentin ana noktaları da sel sularının altında kalırken, vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadı. Kanalizasyon borularının da patladığı şehirde etrafa pis kokular yayıldı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu İpekyolu’nda bir minibüs yağıştan dolayı yan yatarken, bir çok trafik kazası yaşandı. Selden dolayı bir çok vatandaş, araçlarında da mahsur kaldı.

Sel suları Perilikaya Mahallesi’ndeki pazar yerini yerle bir ederken, bir çok sebze ve meyve kasalarıyla birlikte yollara saçıldı. Aynı mahallede 52 yaşındaki Fatma Karabıçkı isimli kadın da sel sularına kapıldı. İddialara göre bir anda kendisini selin içinde bulan Karabıçkı, caddeden geçen belediye otobüsü ile sular arasına sıkıştı. Otobüsün içerisindeki vatandaşlar da kadını kurtarmaya çalıştı. Otobüsün içerisine alınan kadının daha sonra hayatını kaybettiği belirlendi. Araç trafiğine kapatılan yolda, Karabıçkı’nın cansız bedeni otobüsle Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, “Sel geldiği zaman otobüsle selin arasına sıkıştığı söyleniyor. Buna savcılık karar verecek tabi. İki tane çocuğun kayıp olduğu söylendi. Arkadaşlar trafiği durdurdu ve bütün araçların altına baktı.” ifadelerini kullandı.

Cadde ve sokakların adeta göle dönüştüğü Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ni de su bastı. Acil servis girişindeki suları boşaltmak için hastane personeli seferber oldu. İş yerleri sular altına kalan vatandaşlar da suyu boşaltmak için büyük çaba sarf etti. Bir çok vatandaş, yaklaşık yarım saat yağan yağmurun ortalığı birbirine kattığını ve şehrin ciddi bir alt yapı sorunu yaşadığını vurguladı. CİHAN

Yorumlar