Gaziantep'te sağlıkta yaşanan şiddeti sendikalar protesto etti

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Süleyman Salan'a yapılan şiddet olayını Türk Sağlık Sen ve Sağlık Sen protesto etti. Sendikalar adına ortak basın açıklaması yapan...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te sağlıkta yaşanan şiddeti sendikalar protesto etti

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Süleyman Salan'a yapılan şiddet olayını Türk Sağlık Sen ve Sağlık Sen protesto etti. Sendikalar adına ortak basın açıklaması yapan Kemal Kazak, hükümetin 'sağlıkta dönüşüm' projesinin çöktüğünü dile getirerek, “Bilindiği üzere şehrimizde bir Ersin Arslan vakası yaşanmıştır. Başka Ersinlerin ölmemesi için bakanlık aklını başına almalı ve şiddeti önleyici tebdirler biran önce alınmalıdır.” dedi.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevlik sağlık personeli Süleyman Salan, 5-6 kişinin saldırısına uğrayarak 7 gün iş göremez raporu aldı. Yaşanan saldırıya sessiz kalmayan Türk Sağlık Sen ve Sağlık Sen üyeleri hastane acil önünde toplanarak hükümeti protesto etti. Hastane önünde toplanan sendika üyeleri 'Yönetim uyuma, çalışana sahip çık', 'Hükümet yasanı al başına çal' şeklinde sloganlar attı. Sendikalar adına ortak basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi. Her gün 30 sağlık çalışanın şiddet, hareket ve saldırıya maruz kaldığına dikkat çeken Kazak, “AKP iktidarının ortaya koyduğu sağlıkta dönüşüm projesi ve yandaş bürokratların popülist söylemleri sağlık çalışanlarını canından bezdirmiştir. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin bu denli artması, yanlış sağlık politikalarının ürünü ve siyasetin ayıbıdır. Son olarak Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanımız görevi başında 5-6 kişinin saldırısına uğramış ve ağır bir şekilde darp edilmiştir. Arkadaşımız kafasına aldığı darbeler nedeniyle Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde 7 gün iş göremez raporu almıştır.” dedi.

2 yıl önce uğradığı bıçaklı saldırı sonucu vefat eden Dr. Ersin Arslan olayına dikkat çeken Kazak, “İktidarı ve bakanlık yetkililerini bir kez daha uyarıyorum. Meclis Araştırma Komusyonu'nun 66 maddelik raporunun olmasına rağmen hükümetin ve bakanlığın buna kayıtsız kalmasını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bilindiği üzere şehrimizde bir Ersin Arslan vakası yaşanmıştır. Başka Ersinlerin ölmemesi için bakanlık aklını başına almalı ve şiddeti önleyici tedbirler biran önce alınmalıdır.” diye konuştu.

Sağlıkta şiddetin önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Kazak, “İstediği kanunu bir gecede çıkartan hükümet, alaycı tavrı ile sağlık çalışanlarına şaşı baktığını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.” şeklinde tepkisini ortaya koydu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na seslenen Kazak, eski bakan Akdağ gibi helallik almadan gideceğini kaydetti.

Sağlık Sen Üniversite Şube Başkan Yardımcısı Mesut Rişvan ise, “Bütün sağlık çalışanlarının yanındayız. Sağlık çalışanlarının tek sıkıntısı insanlara nasıl yardımcı olmaktır. Tük sağlık çalışanları ile aynı ortamda olmak için her yerde varız.” açıklamasına yer verdi. CİHAN

Yorumlar