Gaziantep’te halaylı 1 Mayıs kutlaması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gaziantep İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programla halaylar eşliğinde kutlandı.     Polisin güvenlik önlemi aldığı meydanda alana gelen katılımcılar, kontrolden geçti. DİSK, KESK,...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’te halaylı 1 Mayıs kutlaması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gaziantep İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programla halaylar eşliğinde kutlandı.

    Polisin güvenlik önlemi aldığı meydanda alana gelen katılımcılar, kontrolden geçti. DİSK, KESK, Türk İş, TEKSİF’le birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı kutlama programında, bazı vatandaşların aileleriyle birlikte alana geldiği görüldü.

    Halayların çekildiği programda konuşan Türk İş Gaziantep Temsilcisi Nuri Bay, 1 Mayıs’ta alanlardan bir kez daha hükümete ve işverenlere seslendiklerini söyledi. Kıdem tazminatı hakkının korunmasını istedi ve kuralsız ve güvensiz çalışma biçimlerinden vazgeçilmesi gerektiğini belitti. Bay, “Hükümet sesimizi dinlesin diyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Artık bu gidişe dur dememize gerek. Sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz.”şeklinde konuştu.

    Çeşitli sivil toplum kurulu temsilcilerinin de konuşma yaptığı organizasyon konserle devam etti.

CİHAN

Yorumlar