Gaziantep’te gümrük ekipleri hayali ihracata darbe vurdu

Gaziantep’te gümrük ekipleri, hayali ihracat yapmak isteyen 2 kişiyi yakaladı. Yurt dışına çıkış yapmak üzere olan TIR’da beyan edilen eşyaların bir kısmının bulunmadığını tespit eden ekipler, kaçakçılığa konu eşyanın piyasa...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’te gümrük ekipleri hayali ihracata darbe vurdu

Gaziantep’te gümrük ekipleri, hayali ihracat yapmak isteyen 2 kişiyi yakaladı. Yurt dışına çıkış yapmak üzere olan TIR’da beyan edilen eşyaların bir kısmının bulunmadığını tespit eden ekipler, kaçakçılığa konu eşyanın piyasa değerinin yaklaşık 650 bin TL civarında olduğunu bildirdi.

Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Gaziantep Gümrük Müdürlüğü personeli, yurt dışına çıkış yapmak üzere olan bir TIR’da arama yaptı. İlgili evraklar üzerinde yapılan tetkik ve kontrollerde beyan edilen eşyaların bir kısmının araç içerisinde hiç bulunmadığını, bir kısmının da beyan edilene göre eksik olduğu tespit edildi. Toplamda 19 bin 460 adet ve 14 bin 93 kilogram tekstil cinsi eşyada farklılık tespit eden ekipler, araca el koydu.

İhracata konu eşyaların cins, miktar, evsaf veya fiyatını değişik göstererek ilgili kanun hükümlerine göre teşvik, sübvansiyon ve parasal iadelerden yararlanmak suretiyle haksız çıkar sağlamak suçundan M.İ.G. ve A.K. hakkında da 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’na muhalefetten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

CİHAN

Yorumlar