Gaziantep'te, 'Çanakkale Destanı' sahnelendi

Gaziantep'te, 18 Mart Çanakkale Zaferi, 100'üncü yıldönümünde oluşturulan platoda canlandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te, 'Çanakkale Destanı' sahnelendi

Vatandaşların hummalı alaka gösterdiği canlandırmada bir takım insanlar gözyaşlarını tutamadı.

Merkez ilçe Şahinbey Belediyesi'nin organizasyonu ile platoya dönüştürülen Demokrasi Meydanı'nda 1915 ile 1916 yılları içinde Çanakkale'de Türk askerleri ile Anzaklar arasındaki harp canlandırıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile vatandaşların hummalı alaka gösterdiği etkinlikte, platoda oluşturulan mevzilerde Türk ve Anzak askerleri arasındaki harp sahnelendi. Seyit Onbaşı'nın 276 kilo ağırlığındaki mermiyi sırtına alarak topa yerleştirilmesinin de canlandırıldığı oyun seyirciler sebebi ile alkışlanırken, bazen yurttaşlar ise bu sahne esnasında gözyaşlarını tutamadı. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'in de Kurtuluş Savaşı'nda 6 bin 317 şehit verici bir şehir olduğunu belirterek, "Burası gaziler, Çanakkale ise şehitler diyarı. Çanakkale ile Gaziantep bir açıdan birbirine fazla aşırı benziyor. Bu sene Allah nasip ederse, Şahinbey Belediyesi şekilde başta muvaffakiyetli öğrenciler olmak üzere, 10 bin çocuğumuzu uçakla Çanakkale’ye götürecek ve orada bu duyguyu yaşattıktan sonra getireceğiz” diye konuştu.

İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Bastığın bölgeleri toprak diyerek geçme, tanı. Düşün altında binlerce yatan kefensiz yatanı' dizelerini hatırlatan Tahmazoğlu, "Bastığın her yerde şehit kanı var. Metrekareye 5 litre şehit kanı düşüyor. Metrekarede 6 bin mermi var. Öyle bir harp yaşanmış ki 100 senenin destanı. Burayı tüm hemşerilerimizin Çanakkale'yi görmesi lazım" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar