Gaziantep'te 'başkasının yerine oy kullanıldı' iddiası

Türkiye genelinde seçimlerde yapılan şaibe iddialarına Gaziantep'in Karkamış ilçesi de eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te 'başkasının yerine oy kullanıldı' iddiası

Türkiye genelinde seçimlerde yapılan şaibe iddialarına Gaziantep'in Karkamış ilçesi de eklendi. İlçede sandığa gitmeyen vatandaşların yerine oy kullandığını öne süren MHP Karkamış Belediye başkan adayı Mehmet Seydi Yılmaz, Ayyıldız ve Arıkdere köylerinde de Suriyeli vatandaşlara oy kullandırıldığını ileri sürdü.

6 bin 500 seçmenin, 46 sandığın olduğu Karkamış ilçesinde yerel seçimlerde birçok kişinin aynı anda oy kabininde oy kullandığı cep telefonu kameralarına yansıdı. 147 oyla seçimi kaybeden MHP Belediye başkan adayı Mehmet Seydi Yılmaz, seçimlerde şaibe yapıldığını belirterek İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Sandığa gitmeyen vatandaşlar adına oy kullanıldığını iddia eden Yılmaz, "Alaçay köyünde sandığın başına vatandaş gitmiyor, fakat gelmeyenlerin yerine başka birileri oy kullanarak imza atılıyor. İnsanlar sandığa gitmedikleri halde yerlerine başka birileri tarafından oy kullanılıyor. Tezgahı kurmuşlar, imzayı atıp başkasının yerlerine oy kullanıldı. Zaten bütün gün elektrikler kesikti. Zaten bazı köylerde açık oy kullanıldığını tespit ettik. Bir kişi, oy kullanmaya gelen kişilerin kimliklerini alıp oyunu buluyor ve masanın üzerine AKP'ye basıp bırakılıyor. Soylu köyünde bu durum bir vatandaşın kameraya çıkmasıyla ortaya çıktı. Oyları bir kişinin kullandığı, oy kabinine 3 -4 kişinin aynı anda oy kullanmak için girdiği görüntülerde yer alıyor." ifadelerine yer verildi.

SURİYELİ VATANDAŞLARA OY KULLANDIRILDI İDDİASI

Ayyızdız ve Arıkdere köylerinde Suriyeli vatandaşlara da oy kullandırıldığını ileri süren Yılmaz, seçimlerde büyük bir şaibe yapıldığını iddia etti. 146 oy ile yenildiklerini söyleyen Yılmaz, "Gün boyunca elektrikler kesikti. Bütün yerde şaibe yapıldı. Biz de konuyla ilgili olarak ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduk. Yaptığımız itiraza Saadet Partisi ve CHP de destek verdi." iddialarını söyleyerek itirazda bulunduklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar