Gaziantepli fabrika işçileri de O’nu okuyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) daha iyi tanınması ve tanıtılması amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan Herkes O’nu Okuyor kampanyasına Gaziantepli sanayi işçileri de katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantepli fabrika işçileri de O’nu okuyor

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) daha iyi tanınması ve tanıtılması amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan Herkes O’nu Okuyor kampanyasına Gaziantepli sanayi işçileri de katıldı. Öğle paydoslarında kitaplarını alan işçiler, hem O'nu tanıyor hem de kaybedeni olmayan yarışmaya hazırlanıyor.

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Işık Ahşap Fabrikası'nda çalışan 400 işçi, öğle aralarında kitaplarını alarak hem Peygamber Efendimiz'in hayatını öğreniyor hem de yarışmaya hazırlanıyorlar. Kendilerine sunulan bu imkandan dolayı patronlarına teşekkür eden Gökhan Zengin isimli bir işçi, "Bu kitapları buraya getiren patronumuza teşekkür ediyoruz. Çok büyük emekleri var. Herkesin bildiği gibi son 300 yıldır dünyada Peygamber Efendimiz(SAV) unutturulmaya çalışılıyor. Bu kampanyanın başlaması ile umut ediyoruz tekrar O’nu hatırlayacak, O’nun yaşam tarzını öğrenerek kendimize çeki düzen vereceğiz. O’na olan sevgimiz ve saygımız bir kat daha artacak, O'na inanıyorum. Herkesin bu kampanyaya katılmasını canı gönülden dileriz." diye konuştu.

Öğle aralarında çay ve yemek saatlerinde kitap okuduklarını dile getiren Zengin, yarışmaya da katılacaklarını ifade ederek, herkesin kazanacağı bir yarışma olacağını kaydetti. Mehmet Şiriniş isimli bir işçi de "Peygamberimizin hayatını anlatan 3 tane güzel eseri Antep’teki sanayicilerimizin kendi iş yerlerinde, mesai saatleri içerisinde okumaya izin vermeleri ayrı bir güzellik. Bu vesile ile hem Peygamber Efendimizi tanıyoruz hem de yapılan yarışmaya katılma yoluyla inşallah kendi bilgi seviyemizi ölçme şansına sahip olacağız." açıklamalarına yer verdi.

Herkes O’nu Okuyor kampanyasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Işık Ahşap Fabrika sahibi Mehmet Yaşar, "Bugüne kadar yapılmayan bir kampanyaydı. İnsanların gerçekten günlük hayatı içinde ve akşam aile hayatlarında bir kitap okuma kendimizi örnek vererek çok az. Dolayısıyla bu bizler için bir fırsat oldu. İnşallah bunu iyi değerlendirmeye çalışacağız." dedi.

Amaçlarının insanların okuma kültürünü geliştirmek olduğunu dile getiren Yaşar, işçilerin evlerine gittiklerinde de bu kitapları okumaya devam edeceklerine inandığını kaydetti.

Kampanyanın çok hızlı ve güzel gittiğini dile getiren Gaziantep NT Mağazaları Müdürü Erhan Altunkaş, ''Sanayinin ağırlıklı olduğu Gaziantep'te, Efendimiz'in(SAV) hayatını öğrenme yolunda diğer fabrikalarda da olumlu tepkiler alıyoruz.'' diye konuştu. CİHAN

Yorumlar