Gaziantepli dördüz bebeklere SEV Amerikan Hastanesi sahip çıktı

Yaşadıkları dram ile Türkiye gündemine gelen Gaziantepli dördüz bebeklere SEV Amerikan Hastanesi sahip çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantepli dördüz bebeklere SEV Amerikan Hastanesi sahip çıktı

Yaşadıkları dram ile Türkiye gündemine gelen Gaziantepli dördüz bebeklere SEV Amerikan Hastanesi sahip çıktı. Dördüz bebeklerin her türlü tedavilerini karşılayacaklarını açıklayan hastane yetkilileri, ayrıca anne Zehra Gökmen’e gereken desteği sağlamak amacı ile çeşitli yardım organizasyonları faaliyete geçirdiklerini açıkladı.

Gaziantep’te babalarını doğumlarından bir hafta önce kaybeden dördüz bebeklerin dramına sağlık kuruluşları da sessiz kalmadı. 2’sinin kalbi delik ve 2’sinin kol ve bacakları kısa olan dördüz bebeklerin tedavi ve ameliyat masrafları Sev Amerikan Hastanesi tarafından ücretsiz karşılanacak. Hastanenin bebeklerinden muayene ücreti almadığını dile getiren anne Zehra Gökmen, çocuklarının 1 yaşını doldurmasının ardından ameliyatlarının da hastane tarafından karşılanacağının bilgisini verdi.

Soğuk algınlığı nedeni ile hastaneye getirilen dördüzlerden Ecrin Zozan, Hebun ve Şervan Yılmaz’a bronşit tanısı konuldu. Yaklaşık 1 aydır yataklı ve ayakta tedavi gören bebekler için ise ailesi oldukça endişeleniyor. Anne Zehra Gökmen 1 aydır bebeklerin tüm tedavilerinin bu hastane tarafından yapıldığını belirterek, ileri yaşlardaki geçirecekleri ameliyatları ise yine üstlendiğini ifade etti. Dünyaya getirdiği 4 bebeğin 2’sinin durumunu kritik olarak değerlendiren Gökmen, bebeklerinden ikisinin 1 yaşında damak ameliyatı, 6 yaşında ise kol ve bacak ameliyatı geçireceğini ifade etti. Anne Gökmen, “4 bebeğimden 2’si kol ve bacakları kısa olarak dünyaya geldi. Bu tıp literatüründe cüce kalacağı anlamına geliyor. Üstelik bu bebeklerin zekası normal insanların zekasından biraz geri olacağı belirtildi. 3 aylık olmalarına rağmen 1 kilo 900 gram Hebun ve 2 kilo 600 gram olan Şervan Yılmaz’ın hayatından doktorlar endişe ediyor.” dedi.

Hastanenin bebeklere sahip çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Gökmen, ayrıca hastane tarafından mama ve süt kampanyası başlatıldığının da bilgisini verdi.

Hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şunlara değinildi: “Babalarının ölümünden 1 hafta sonra dünyaya gelen Şervan, Hebun, Ecrin Zozan ve Fidan bebeklerin yaklaşık 1 aydan buyana kurumumuzda yapılan tedavilerinden herhangi bir ücret talep etmediğimiz gibi bundan sonra da dördüzlerin tedavilerini herhangi bir ücret talep etmeksizin karşılayacağız. Bebeklerin ikisi Şervan ve Hebun şuan soğuk algınlığı sebebi ile hastanemizde yatarak tedavi görmektedir. SEV Amerikan Hastanesi olarak anne Zehra Gökmene gereken desteği sağlamak amacı ile çeşitli yardım organizasyonları faaliyete geçirmiş bulunmaktayız.” CİHAN

Yorumlar