Gaziantep’e bir kardeş şehir de Almanya’dan

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Almanya’nın Ludwigshafen Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’e bir kardeş şehir de Almanya’dan

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Almanya’nın Ludwigshafen Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

    Geçtiğimiz yıllarda İyi Niyet Anlaşması ile başlayan Gaziantep ile Ludwigshafen şehirleri arasında kültürel ve ticari ilişkilerin bu imza neticesinde resmi niteliğe kavuşturduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, her 2 şehir arasındaki bir kardeşlik ilişkisinin acı bir olay sonrası geliştiğini ancak güzel bir şekilde sonuçlandığını ifade etti. Bu çerçevede Almanya Eski Uyum ve Göçden Sorumlu Bakan Böhmer ile yakın ilişkiler kurduklarını ve bugünlere geldiklerini belirten Güzelbey, bu güzel ilişkilerin her iki şehir arasında artarak devam edeceğini söyledi. Gaziantep’in bugün tarihi günlerinden birini yaşadığını ve birkaç programı bir arada gerçekleştirdiklerini anımsatan Güzelbey, Ludwigshafen kardeş şehir, İpekyolu şehirlerinin üniversiteler arası işbirliği, ipekyolu şehirlerinin tarihi oteller arası işbirliği, fahri hemşehrilik beraatı ile ödül törenleri yapıldığını belirtti. Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Dr. Young Hook Kwaak’ın İpek Yolu İşbirlikleri projesinin fikir babası olduğunu, Prof. Dr. Metin Sözen’in ise kendilerine büyük destek verdiğini dile getiren Güzelbey, bu projeye Çeçenistan’da başladıklarını ve 7’ncisine Gaziantep’te ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

    Gaziantep’te birçok uluslar arası toplantılara ev sahipliği yaptıkların aktaran Güzelbey, ancak bu toplantıda Kore, Çin, Çeçenistan, Almanya gibi ülkelerden gelen temsilcilerle ayrı bir heyecan yaşadıklarını ifade etti. Bu ilişkileri sadece belediyeler bazında sınırlı tutmadıklarını ve üniversiteler ile oteller arasında da yaptıklarını aktaran Başkan Güzelbey, başarılı geçen organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Almanya’nın Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse ise Gaziantep’te ağırlanmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek “Ziyaretimizi dostluğa dönüştürmek ve protokole dökmek için bugün buradayız. Ne yazık ki dostluğumuz acı bir olay ile başladı. Ben ve ekibim Gaziantepli ailelere şükranlarımı iletiyoruz. Bu acı olayın üzerinden 6 yıl geçti. Bu tarihten sonra şehirlerimiz arasında işbirlikleri ve projeler hayata geçti. 2010 yılından itibaren ilişkilerimiz hız kazandı.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar