Gaziantep Valiliği, Suriyeliler aleyhinde yapılacak protestolara izin vermeyecek

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler aleyhinde yapılacak toplantı, miting ve basın açıklamalarına Gaziantep Valiliği izin vermeyecek. Vali Erdal Ata tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yapılacak kışkırtma...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Valiliği, Suriyeliler aleyhinde yapılacak protestolara izin vermeyecek

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler aleyhinde yapılacak toplantı, miting ve basın açıklamalarına Gaziantep Valiliği izin vermeyecek. Vali Erdal Ata tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yapılacak kışkırtma amaçlı kanunsuz toplantı, miting ve basın açıklamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir.” denildi.

Sosyal medya üzerinde 'Suriyelileri Gaziantep'te Ülkemizde istemiyoruz', 'Suriyeliler Ülkemizden Defolup Gitsinler' paylaşımlar bulunulduğunu belirten Vali Erdal Ata, bu tür olayların şehirde infial yaratacağı açıkladı. Ata, yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Son zamanlarda Suriyeli vatandaşların karıştığı asayişe müessir olayları bahane ederek, sosyal medya üzerinden örgütlenen (Facebook, Twiter vb.) bazı şahıs ve gurupların, halkı Suriyeli vatandaşlara karşı kışkırtarak kanunsuz gösteri yürüyüşü ve protesto eylemi yapmaya davet ettikleri, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlardan anlaşılmıştır. Huzurlu bir kent olan Gaziantep şehrimizde bu tür olayların toplum üzerinde infial yaratacağı, bu tür söylemlerle Suriyelileri düşman olarak gösterip önüne geçilmeyecek büyük çaplı toplumsal olaylara yol açabileceği değerlendirilmektedir.”

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C Maddesi'ne yer alan, “İl sınırları içinde huzur ve güvenliği, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır” hükmü hatırlatan Ata, “Bu nedenle yapılacak kışkırtma amaçlı, kanunsuz toplantı, miting ve basın açıklamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir.” dedi.

Vali Ata, Suriyeliler üzerinden oynanan bu tür kirli oyunlara vatandaşların gelmemesini istedi. CİHAN

Yorumlar