Gaziantep Milli Eğitim'i, Türk Eğitim Sen'den geçer not alamadı

2013-2014 eğitim öğretim yılını değerlendiren Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçer not vermedi. Eğitim yılı sonu itibariyle temsili bir karne hazırlayan Şube Başkanı Bekir Avan, eğitimdeki dayatmanın...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Milli Eğitim'i, Türk Eğitim Sen'den geçer not alamadı

2013-2014 eğitim öğretim yılını değerlendiren Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçer not vermedi. Eğitim yılı sonu itibariyle temsili bir karne hazırlayan Şube Başkanı Bekir Avan, eğitimdeki dayatmanın geleceği kararttığına dikkat çekerek İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye devamsızlık yaptığı için geçer not vermedi.

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, il binasında düzenledikleri basın toplantısı ile geçen eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesini yaptı. Gaziantep ve ülke genelinde eğitimde sürekli ayrımcalık yapıldığını dile getiren Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Çalışanlar arasında, adaletsizlikler sürekli hale getirilerek adeta eğitim çalışanları görev yapamaz hale getirilmiştir. Bu konuda ilimizde ve ülke genelinde okul müdürlüğü atamalarında yapılan sözlü sınavı, ve şube müdürlüğü atamalarında yapılan sözlü sınavı yandaşların kayırıldığı, ayrımcılık yapıldığı, haklı olanın hakkının yenildiği sınavlardır. Eğitim çalışanları arasında yapılan bu ayrımcılık İl Milli Eğitim Müdürü atamaları, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı atamaları ve İlçe Milli Eğitim Müdürü atamalarında da aynıdır.” dedi.

Eğitimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bütün yetkilileri göreve çağıran Bekir Avan, “Herkes asli görevini yapsın ve Ülkemiz demokrasiye geri dönsün. Milli Eğitimdeki ve Ülkemizdeki olup bitenler, eğitimi gölgelemekte ve eğitim çalışanlarını görevlerini yapamaz hale getirmiştir” diye konuştu.

Türk Milli Eğitimi'nin amaçlarından vazgeçen bir eğitim sistemi dayatılmaya çalışılmaktadır diyen Avan, eğitim sisteminde yaşananların sorumlularının elbet bir gün milli vicdanda yargılanacakğını söyledi. Ağustos ayında Gaziantep’e en az 4 bin, ülke genelinde ise en az 100 bin öğretmenin atamasının yapılması gerektiğine dikkat çeken Avan, hazırladıkları karne ile Gaziantep'in eğitimde geçer not alamadığını açıkladı. Avar, 5'lik not sistemi ile verdikleri notu basın mensupları ile paylaştı: “Temeli atılmamış okula yandaş idareci atamak 5, sözlü ile okul müdürü seçme rezaleti 5, kılık kıyafette çifte standart uygulama 5, öğretmeni şiddetle baş başa bırakma 5, Mesleki eğitime önem verme 2, eğitim çalışanlarının sorunlarına duyarlı olma 0.”

"Andımızı kaldıranların çocuklarına andımızı okutmaya devam edeceğiz" diyen Avan, Gaziantep'e yeni gelmesi ve sürekli devamsızlığından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye not vermediklerini açıkladı.

CİHAN

Yorumlar