Gaziantep Milletvekili Serindağ: Fişleme keyfiliğine son verilmeli

CHP Gaziantep Milletvekili TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Serindağ, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin fişlenmesinin kişi hak ve özgürlüğüne aykırı olduğuna dikkati çekerek, “Bu tür keyfi uygulamalara son verilmeli.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Milletvekili Serindağ: Fişleme keyfiliğine son verilmeli

CHP Gaziantep Milletvekili TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Serindağ, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin fişlenmesinin kişi hak ve özgürlüğüne aykırı olduğuna dikkati çekerek, “Bu tür keyfi uygulamalara son verilmeli.” dedi.

Serindağ, Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak İslahiye’deki fakülte ve yüksek okullarda okuyan öğrencilerin fişlenmesini Meclis gündemine taşıdı. Daha önce de bir çok üniversitede bu tür fişlemelerin gündeme geldiğine dikkat çeken Serindağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Böyle bir fişleme Emniyet Müdürlüğü tarafından mı yapılmıştır? Yapılmışsa, hangi Emniyet Müdürlüğü veya birimi bu kararı vermiştir?” diye sordu. Fişlemeler kişi hak ve özgürlüğüne aykırı olarak değerlendiren Serindağ, bu fişlemelerle ilgili olarak İçişleri Bakanı’na “Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nün, fakülte dekanlığının ve yüksek okul müdürlüğünün bir bilgisi ve işbirliği var mıdır?” şeklinde soru yöneltti. Serindağ’ın önergesinde şu sorular yer aldı: “Böyle bir fişleme Emniyet Müdürlüğü tarafından mı yapılmıştır? Yapılmışsa hangi Emniyet Müdürlüğü veya birimi bu kararı vermiştir? Öğrencilerin siyasal düşüncelerini ve yasal etkinliklere katılmalarını fişlemenin nedeni nedir? Öğrencilerin özel yaşamlarını, arkadaşlıklarını ve duygusal ilişkilerini fişlemenin nedeni nedir? Bu tür fişlemeler kişi hak ve özgürlüğüne aykırı değil midir? Gaziantep Üniversitesi’ndeki fişlemeyle ilgili açılan bir soruşturma var mıdır? Bu fişleme konusunda Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nün, fakülte dekanlığının ve yüksek okul müdürlüğünün bir bilgisi ve işbirliği var mıdır? Bu tür fişlemelerin olmaması için almayı düşündüğünüz her hangi bir önlem var mıdır?"

CİHAN

Yorumlar