Gaziantep İstanbul’a taşınıyor

İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği (İSAYGAD), 12-14 Eylül tarihlerinde 'Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği' düzenliyor. İstanbul Beylikdüzü’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan şenlik ile Gaziantep kültürü adeta...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep İstanbul’a taşınıyor

İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği (İSAYGAD), 12-14 Eylül tarihlerinde 'Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği' düzenliyor. İstanbul Beylikdüzü’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan şenlik ile Gaziantep kültürü adeta İstanbul’a taşınacak.

İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Ali Yener’i makamında ziyaret etti. Ziyarette İSAYGAD’ın bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği 'Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği' hakkında bilgi veren Başkan Fahri Öztütüncü, hedeflerinin Gaziantep kültürünü genç kuşağa miras olarak bırakmak olduğunu söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GTO Meclis Başkanı Ali Yener, “Gaziantep için atılan her güzel adıma destek vermeye hazırız” diyerek İSAYGAD’ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Yener, “Gaziantep ekonomisi, kültürel değerleri ve mutfağı ile çok özel bir şehirdir. Bu şehrin girişimci ruhu ve yerel kültürü yaşatılmalı. Bunu yaşatacak olanlar da bizim çocuklarımız. Bu anlamda derneğinizin yaptığı çalışmaları önemsiyor ve destekliyorum.” şeklinde konuştu.

Dernek olarak en büyük hedeflerinin Gaziantep kültürünü yaşatmak olduğunu söyleyen İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü tüm Gazianteplileri düzenleyecekleri şenliğe davet etti. Öztütüncü, “Derneğimizin 12-13-14 Eylül 2014 tarihlerinde düzenleyeceği Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür şenliğinde tüm Gazianteplileri yanımızda görmek isteriz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz şenlik Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek. Şenliğimizde Gaziantepli sanatçıların yanı sıra ulusal sanatçılar da yer alacak. 30 dönümlük bir alana kurulacak olan şenlikte Gaziantep’i her yönüyle tanıtmayı ve yaşatmayı istiyoruz. Geçen yıl 150 bine ulaşan katılımcı sayısını bu yıl 400 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

İSAYGAD Başkan Yardımcıları Yaşar Tuvalak, Hüseyin Almacı, Genel Sekreter ve Sayman Mehmet Eyüp Erkabalcı, Hukuk Danışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bozgeyik’in de hazır bulunduğu ziyarette GTO Meclis Başkanı Ali Yener Çingene Kızı motifli bir tabak taktim etti.

CİHAN

Yorumlar