Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı

Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi personeline olası bir yangın karşısında seminer verildi. Ardından hastane bahçesine çıkan personel, uygulamalı olarak söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Son...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı

Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi personeline olası bir yangın karşısında seminer verildi. Ardından hastane bahçesine çıkan personel, uygulamalı olarak söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.

Son dönemde artan iş kazalarına karşı Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde olası bir yangın karşısında tatbikat gerçekleştirildi. İtfaiye ekipleri tarafından verilen eğitimde, yangın karşısında neler yapılması gerektiği hakkında hastane personeline eğitim verildi. Kamu Birliği Hastaneleri'nde bütün birimlerde yangın tatbikatı yaptıklarını belirten Gaziantep İtfaiye Yangın Önleme ve Eğitim Amiri İhsan Üzümcü, hastane personeline verdikleri sunum ile olası bir yangına karşı neler yapılması gerektiği noktasında bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Üzümcü, “Çıkabilcek bir yangında hangi tedbirlerin alınması gerektiği, yangın söndürme cihazlarının özellikleri ve kullanım şekillerini anlattık. Daha sonra bahçeye çıkarak yangın tatbikatımızı başarılı bir şekilde tamamladık.” dedi.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Özdemir ise yapılan tatbikat ile hastane personelinin eğitimden geçtiğini söyledi. Yangının, nadiren başa gelen bir olay olduğu için birçok personelin olası bir yangın esnasında ne yapılacağını bilmediğini ifade eden Özdemir, yapılan organizasyon ile İtfaiye Daire Başkanlığı'na teşekkür etti. Verilen seminerden sonra hastane bahçesinde ateşe verilen tüpe, hastane personeli tarafından müdahale edildi.

CİHAN

Yorumlar