Gaziantep'de 382 gözaltı, 198 tutuklama

Gaziantep Valisi Yerlikaya, 382 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 198'inin tutuklandığını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'de 382 gözaltı, 198 tutuklama
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kentte hakim-savcı, askeri personel, kamu personeli ve siviller olmak üzere 382 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 198'inin tutuklandığını bildirdi.

Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'da milletin iradesine yapılmış bir darbe girişiminin olduğunu anımsattı.

Hukuku sürecin sürdüğünü dile getiren Yerlikaya, "Kentte 15 Temmuz akşamından itibaren bugüne kadar görevden uzaklaştırılan 1516 personel var. Bu görevden uzaklaştırılanların içerisinde 21 kişi, kanun hükümünde kararnameyle mesleklerinden ihraç edildi. Hakim, savcı, askeri personel ve diğer kamu görevlileri ile siviller hakkında bilgi veriyorum. Şu anda 382 kişi gözaltına alındı, bunlardan 198'i tutuklandı. 89'u adli kontrolle serbest bırakıldı, 42'si adliyeden serbest bırakıldı. İşlemleri de süren 53 kişi mevcuttur" dedi.

Yerlikaya, FETÖ'ye ait kentte çok sayıda yapının bulunduğunu ifade ederek, şunları anlattı:


"667 sayılı kanun hükmünde kararnameden sonra FETÖ'cülerin okulları, yurtları, dershaneleri, etüt merkezleri, 1 üniversite, 1 özel hastane, 3 sendika, 2 vakıf ve 30 dernek olmak üzere bunların tümü kapatıldı. Bunların taşınır taşınmaz tüm mal varlıkları Türkiye Cumhuriyeti hazinesine kaydedildi. Bunlardan bir üniversite yani Zirve Üniversitesi, artık Gaziantep Üniversitesi Beştepe Kampüsü haline geldi. Hazineye kaydedildikten sonra geçici tahsisi Gaziantep Üniversitesine yapıldı. Özel hastane de devlet hazinesine kaydedildikten iki gün sonra geçici tahsisi Sağlık Bakanlığına yapıldı. Şu anda Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı ek bina olarak hizmet veremeye başladı. Okullarımızla ilgili çalışmaları, Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz yaptı. Bunlarla ilgili çalışmaları sürüyor. 240 şehidimizden 2'si bizim şehrimizin şehidi."

Okullara şehitlerin isimlerinin verilmesine karar verildiğini dile getiren Yerlikaya, bu okulların 2016-2017 öğretim yılına en güzel şekilde hazırlandığını aktardı.

Yerlikaya, FETÖ'ye ait şu an itibarıyla kentte okul, dernek,vakıf, sendika ve üniversite dahil hiç bir kuruluşunun bulunmadığına dikkati çekerek, "Kul hakkına girmeden ama milletin hakkını da göz önünde bulundurarak, hukuk devleti ilkesi içerisinde taviz vermeden kamu bürokrasisinde kimler varsa bunları tespit ediyoruz. Bununla ilgili kanun hükmünde kararname ile bize verilen görevleri valilik olarak yerine getirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

 OHAL

OHAL'den sonra hiçbir vatandaşın sıkıntıya girmediğini vurgulayan Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, milletvekillerimizle birlikte hepimiz şunu söylüyoruz: OHAL, millet için değil devlet içindir. Bunların iç yüzünü gördük. 240 şehit verdik. 2 bin 95 yaralı gazimiz var. FETÖ'cülerin bir akşam vakti çıkıp uçakla tankla topla tüfekle nasıl kendi insanlarımızı şehit ettiğini gördük ancak milletimiz bu adi oyunu bozdu." şeklinde konuştu.

Kentte 3 şirkete kayyum atanması

Kentte kayyum atanan 3 şirket ile ilgili de bilgi veren Yerlikaya, "Orada çalışan vatandaşlarımızın maaşlarını düzenli alabilmeleri için kayyum arkadaşların içlerinde bankacılar, avukat, vergi denetim müfettişleri var. Bunların hepsi alanında uzman. Mahkeme, alanında çok uzman bir kadro oluşturmuş. Onları da takdir ediyorum. Kayyum atanan 3 şirketinde başta çalışanlarına herhangi bir sıkıntı olmaması için tıpkı mal sahibi gibi gereken çalışmaları yapıyor." dedi.

Toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hazır bulundu.

Yorumlar