Gaziantep 1'inci Uluslararası Kitap Festivali başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde düzenlenen '1'inci Gaziantep Uluslararası Kitap Festivali' çeşitli etkinliklerle başladı.Gaziantep Lisesi önünde toplanan protokol üyeleri, yazarlar, öğrenciler ve vatandaşlar bando eşliğinde...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep 1'inci Uluslararası Kitap Festivali başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde düzenlenen '1'inci Gaziantep Uluslararası Kitap Festivali' çeşitli etkinliklerle başladı.

Gaziantep Lisesi önünde toplanan protokol üyeleri, yazarlar, öğrenciler ve vatandaşlar bando eşliğinde Yeşilsu mevkiine kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada, 'İnsan Okur' sloganıyla 'Gaziantep Uluslararası Kitap Festivali'ni başlattıklarını söyledi. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının önemine vurgu yapan Şahin, “Bu toprakların sözleşmesinde sevgi, kardeşlik, medeniyet, kültür ve kucaklama var. İşte bu topraklar bu güçle bu medeniyet yolculuğuna gidiyor. Dolayısıyla ticaretimizi ve sanayimizi kitap ve kültürle taçlandırmak istiyoruz. O da okumayla başlıyor. Erdemli insan yetiştirmek için daha fazla okumamız, daha bilgili olmamız, daha donanımlı olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise okumanın hayatın en anlamlı, en keyifli ve en yetiştirici uğraşı olduğunu belirtti. İnsanların, hayatını anlamlı kılan değerleri okuyarak öğrendiğini ifade eden Taşdöğen, kentte eğitim düzeyini artırıcı çalışmalarda bulunduklarını aktardı.

Festivalin Genel Koordinatörü Yazar Ahmet Ümit de çocukluğunun geçtiği Gaziantep'te olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gaziantep'in, kendine özgü değerleriyle dünyanın ender şehirlerden biri olduğunu dile getiren Ümit, "Ülkemizin en önemli sanayi kentlerinden biri haline geldi. Ne yazık ki aynı gelişmeyi, şehrimize yakışan kültürü henüz yeterince kuramadık. Okuma seviyemiz halen düşük." şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak ve Nejat Koçer de kitap okumanın yararlarından bahsederek festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Ümit'in 'Kar Kokusu' kitabından bölümler okudu, stantları gezdi. Pazar gününe kadar sürecek olan festival kapsamında söyleşi, şiir muhabbetleri ve imza günleri düzenlenecek. Festivale; Ahmet Ümit, Yekta Kopan, Mario Levi, Murat Menteş, Ayhan Bozkurt, Selahattin Yusuf, Tarık Tufan, Gökdemir İhsan ve Bilgehan Pamuk gibi yazarlar katılıyor.

CİHAN

Yorumlar