Gazi asker ve polisler Atlı Terapi Merkezi'nde tedavi görecek

Terörle Mücadele kapsamında yaralanan engelli polis ve askerler Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde kurulacak olan Atlı Terapi Merkezi'nde tedavi görecek.

Google Haberlere Abone ol
Gazi asker ve polisler Atlı Terapi Merkezi'nde tedavi görecek

Terörle Mücadele kapsamında yaralanan engelli polis ve askerler Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde kurulacak olan Atlı Terapi Merkezi'nde tedavi görecek.

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği, 21 Mart 2014 günü Kazana devredildi. Ancak 18 aydır bitirilemeyen projelerin yapımı sürerken, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yapılacak kalıcı eserler basına tanıtıldı. 18 ay boyunca yapılmayan kalıcı projelerin yapılması için seçime günler kala kolların sıvanması ve toplantıya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılması dikkati çekti. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkentliği çerçevesinde kente 45 eser kazandıracaklarını söyledi. Vali Tuna, "Belki burada yazamadığımız ama henüz fikir aşamasında olan bir iki tane daha iş var. Mesela bir tanesi de Yine Odunpazarı İlçe Milli Eğitim'in olduğu binanın yıkılması ve oranın meydan olarak tekrar düzenlenmesi." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, kalıcı eserler arasına Mahmudiye'deki Atlı Terapi Merkezi'nin de alındığını kaydetti. Bakan Avcı, terörle mücadelede yaralanan ve her hangi bir organını kaybeden gazilerin Mahmudiye'deki Atlı Terapi Merkezi'nde terapi göreceğini kaydetti. "Çok yaygın olarak kullanılan bir yöntemmiş bu atlı terapi yöntemi." diyen Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Yani ata binerek özellikle savaşlarda çatışmalarda bir organını kaybeden engelli hale gelen veya travma geçiren muhariplerin, askerlerin tedavilerinde atla kurdukları bu duygusal başla ve atla yaptıkları egzersizlerin çok yararlı olduğu görülmüş. Dünyada uygulanan bir sistem. bu konuyu sayın genel başkanımızla görüşmüştük. Sayın Genelkurmay Başkanımız, Gülhane'de özellikle terörle mücadelede engelli olan veya tedavi olan askerlerimizin tedavisinde bu hizmetten yararlanabileceklerini söylemişti. Bu Anadolu Üniversitesi, Türk Dünyası Kültür Başkenti ve Gülhane ile birlikte inşallah askerlerimizin de emniyet mensuplarımızın da tedavilerinde çok işlevsel olabilecek bir merkez tasarlandı."
CİHAN

Yorumlar