'Gazetecinin engellenmesi, halkın bilgi edinme hakkına müessif bir girişimdir'

Medya Etik Konseyi (MEK), Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu'nun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı bir toplantıyı izlemesinin engellenmesine tepki gösterdi.MEK, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşma yaptığı bir...

Google Haberlere Abone ol
'Gazetecinin engellenmesi, halkın bilgi edinme hakkına müessif bir girişimdir'

Medya Etik Konseyi (MEK), Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu'nun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı bir toplantıyı izlemesinin engellenmesine tepki gösterdi.

MEK, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşma yaptığı bir etkinliğe katılan Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu’nun salondan çıkarılmasını kınadı. Konsey Başkanı Halit Esendir, resmi bir ziyaret için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times (FT) binasında "Türkiye'de yatırım" konulu panelde bir konuşma yaptığını hatırlattı.

Konuşmanın başlamasından birkaç dakika sonra, Bakan Şimşek'i dinlemek için orada bulunan Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu’ndan salonu terk etmesinin istendiğini belirten Esendir, "Bu durum basın hürriyetiyle bağdaşmamakla birlikte halkın bilgi edinme hakkına karşı yapılmış müessif bir girişimdir. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazetecilere yönelik bu tür engellemelerin tekrar etmemesini umuyor, yetkililerin basın özgürlüğüne saygı göstermelerini istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar