Gazetecilik eğitimi verip, 20 kişiyi Ameriya'ya götürecek

Medya Derneği, gazetecilik eğitiminde Amerika'nın önde gelen kuruluşlarından Poynter İnstitute ile işbirliğine giderek, 'NewsU Türkiye' online gazetecilik eğitim programını hayata geçiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilik eğitimi verip, 20 kişiyi Ameriya'ya götürecek

Medya Derneği, gazetecilik eğitiminde Amerika'nın önde gelen kuruluşlarından Poynter İnstitute ile işbirliğine giderek, 'NewsU Türkiye' online gazetecilik eğitim programını hayata geçiriyor. Program kapsamındaki dersleri Haziran ayının sonuna kadar başarıyla tamamlayanlar arasından seçilecek 20 kişi Amerika'da bir haftalık gazetecilik eğitim bursu kazanacak.

Taksim Adahan Hotel'de düzenlenen basın toplantısından konuşan Medya Derneği Başkanı Salih Memecan, teknolojinin hızla değiştiğini gazeteciliğin de bu değişimle format değiştirdiğini söyledi. Sadece kendi mesleğinin değil, muhabirlerin ve editörlerin de mesleğinin de değişim içinde olduğunu aktaran Memecan, "NewsU İnstitute ile iletişim kurduk ve bu konuda Amerikan konsolosluğu da yardımcı oldu. Ve şimdi bu programı yapacağız." diye konuştu.

ABD istanbul Başkonsolosluğu Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Craig Dicker da NewsU Türkiye projesini destelemekten dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti. Programın ücretsiz ve katılmak isteyen herkese açık olduğunu söyleyen Dicker, "Eğitim programının Türkiye'ye getirilmesinde destek olma amacımız, gazetecilik alanında özellikle online ve sosyal medya kullanımı gibi çeşitli açılardan Amerika deneyimini Türkiye'ye taşımaktır." ifadesini kullandı.

Poynter İnstitute İş Ortaklıkları Geliştirme Direktörü Howard Finberg de programın çok heyecan verici olduğunu söyledi. Söz konusu projenin dünya çapında en çok destek verdikleri proje olduğunu vurgulayan Finberg, "NewsU Türkiye ile Medya Derneği'nin ortaklaşa yaptığı program bizim kaynaşmamıza yardımcı oldu. Biz eğitim okuluyuz. Gazetecilik eğitimleri veriyoruz. Tamamen akademik değil tamamen profesyonel de değil. Uzman hocalarımız işler daha iyi nasıl yapılır bunların dersini veriyor. En iyi gazeteci sürekli öğrenen gazetecidir. Biz buna inanıyoruz ve değişimi isteyen herkese yardım ediyoruz." şeklinde konuştu. Enstitü'nün 300'den fazla eğitim modeli ve 300 bin kayıtlı kullanıcısı olduğunu ve 248 kayıtlı Türk kullanıcısının bulunduğu bilgisini veren Finberg, "Biz henüz Türkçe yayın yapmadan Türkiye'den bu kadar gazetecinin kayıtlı olması mutluluk vericiydi." dedi.

NewsU Türkiye Gazetecilik Gelişim sertifika programı 4 çevrimiçi kurstan oluşuyor. Araştırmacı gazeteciliğe giriş, başarılı bir haber bloğu oluşturmak, doğrulara ulaşmak; dijital çağda bilgi kesinliği ve doğrulama, sosyal medya; haber için stratejiler ve araçlar. Online kursu ve değerlendirmeleri 1 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak ve Poynter-Türkiye Gazetecilik Bursu'na başvurabilecek. Daha fazla bilgi https://www.newsu.org/tr/newsu-turkiye web sitesinden alınabilir. CİHAN

Yorumlar