Gazetecilerle yat limanı görevlileri arasında gerginlik

Setur Kalamış Yat Limanı’nında gece meydana gelen yangın sırasında kullanılamaz hale gelen 4 yat marinanın çekek bölümüne alındı. Yanmış yatları görüntülemek isteyen gazeteciler ile marinanın güvenlik görevlileri arasında gerginlik...

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilerle yat limanı görevlileri arasında gerginlik

Setur Kalamış Yat Limanı’nında gece meydana gelen yangın sırasında kullanılamaz hale gelen 4 yat marinanın çekek bölümüne alındı. Yanmış yatları görüntülemek isteyen gazeteciler ile marinanın güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Edinilen bilgiye göre Koç Grubu’na ait Setur Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nda saat 03.30 sıralarında yangın çıktı. Lenunce isimli yatta başlayan yangın kısa sürede çevresindeki diğer yatlara da sirayet etti. Yangın itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü. Olay sırasında D-Dem, Adareyis, Sütüdyo Galata ve Lenunce isimli yatlar tamamen yandı. Çevresindeki bazı yatlarda kısmen zarar meydana geldi. Tamamen yanan yatlar günün ilk ışıklarıyla birlikte marinanın çekek bölümüne alınarak hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Gazetecilere bilgi veren Setur Kalamış Yat Limanı görevlisi yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini, sadece 4 yatın kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Bu arada zarar gören yatları görüntülemek isteyen gazeteciler ile görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Önce marina çevresindeki gazeteciler uzaklaştırılmak istendi. Daha sonra gazetecilerin çekim yapmasını engellemek amacıyla bir kamyonet getirildi. Yatların önüne park edilen kamyonetle perdeleme yapılmak istendi. Zaman zaman gazetecilere sözlü müdahalede bulunan görevliler ile gazeteciler arasındaki ilginç diyaloglar dikkat çekti. Bir görevlinin 'taşlara basmayın' ikazına gazetecinin 'kutsal taş mı' cevabı gülüşmelere neden oldu.

CİHAN

Yorumlar