"Gazetecilere yasak kamuoyunun sağlıklı bilgi almasını engelleyecektir"

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine giriş çıkışının yasaklanmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
"Gazetecilere yasak kamuoyunun sağlıklı bilgi almasını engelleyecektir"

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine giriş çıkışının yasaklanmasına tepki gösterdi. Cemiyet, yasağın kamuoyunun sağlıklı bilgi almasını engelleyeceğini duyurdu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’da başlayan operasyon nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 81 il emniyet müdürlüklerine gönderdiği genelge ile meslektaşlarının emniyete haber amaçlı giriş ve çıkışları yasaklandığını hatırlattı. Altınkaya, haber alma ve yayma hürriyetinin Anayasa ile teminat altına alınmış olup bu hakların ihlalinin kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesini engelleyeceğini vurguladı. Altınkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Bu zamana kadar ilimiz Emniyet Müdürlüğü ile genel olarak uyumlu ve karşılıklı iyi ilişkiler içinde sürdürdüğümüz vatandaşı bilgilendirme çalışmalarının bundan böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmamasını arzu etmekteyiz. Meslektaşlarımız kanunların kendisine tanımadığı hiçbir hak talebinde bulunmamıştır, bulunmayacaktır. Bu noktada emniyet teşkilatının da yine kanunların öngördüğü çerçevede kamuoyunun sağlıklı, zamanında ve doğru bilgilendirilmesi adına gerekli dayanışmayı ve iyi ilişkileri sürdüreceğine olan inancımızı yinelemek isteriz.” CİHAN

Yorumlar