Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı: Toplantı gizli değil, rutin toplantı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticilerinin, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Litvanya’nın daveti üzerine yemekli toplantıda bir araya gelmelerinin ‘gizli’ olmadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı: Toplantı gizli değil, rutin toplantı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticilerinin, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Litvanya’nın daveti üzerine yemekli toplantıda bir araya gelmelerinin ‘gizli’ olmadığı ortaya çıktı. Toplantının bir ay önce vakfın internet sitesinden duyurulduğuna dikkat çeken yetkililer, tipik bir kara propaganda operasyonu ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Ankara’da görev yapan AB büyükelçilerinin, ayda bir kez dönem başkanı ülke öncülüğünde yemekli toplantıda bir araya gelmeleri bir gelenek haline geldi. Büyükelçiler, her toplantıda farklı kesimden sivil toplum örgüt temsilcilerini ‘onur konuğu’ olarak davet edip fikir alış verişinde bulunuyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen son toplantıya Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) yöneticilerin katılması, bugün bazı gazetelerde ‘gizli, manidar, tuhaf toplantı’ başlığı ile verilmesine tepki gösteren GYV Ankara Temsilcisi Hüseyin Mercan, tipik bir kara propaganda operasyonu ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, ‘‘Bu çarpıtılmış. Haberi yapan arkadaş beni aradı, görüştüm ancak başlık çarpıtılmış. Metinle başlık tezatlık içeriyor. ‘Gizli toplantı’ diyor. Gizli diye bir şey yok, yalan. Toplantı bir kere gizli değil, rutin toplantı. Yolsuzluk operasyonundan çok önce bu toplantı kararlaştırılmıştı.’’ şeklinde konuştu.

OPERASYONDAN TAM 5 GÜN ÖNCE İMZALI DAVET

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yeşil, 12 Aralık 2013 tarihinde söz konusu toplantıya AB Dönem Başkanı Litvanya Büyükelçisi Kęstutis Kudzmanas imzalı davet edilmiş. Gazetelerin iddia ettiği gibi, Türkiye’yi derinden sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan tam 5 gün önce resmi davetin yapıldığı toplantının taslak programı bir ay öncesinden vakfın resmi internet sitesinden duyurulduğu kaydediliyor.

‘‘GİZLİ OLAN BİR TOPLANTIYI NEDEN SİTEDE YAYINLAYALIM?’’

‘‘Bütün bunları bile bile ‘gizli ya da tuhaf toplantı’ demek kara propaganda değildir de nedir?’’ diye soran GYV Ankara Temsilcisi Mercan, programın sonrasında da söz konusu yemeğe dair görselleri ve metinleri yine vakfın internet sitesinden duyurduklarını hatırlatarak, bazı gazetelerin toplantıyı birinci sayfadan ‘gizli’ ya da ‘tuhaf’ diyerek vermelerini anlayamadıklarını ifade etti. Mercan, gizli yapıldığı iddia edilen bir toplantı kamuoyundan gizlenmek istenseydi ertesi gün vakfın resmi internet sitesine konmayacağının altını çizdi.

VAKFIN İNTERNET SİTESİNDE PAYLAŞTIĞI METİN

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın, 20 Aralık’ta siteye koydukları söz konusu toplantıya dair metin şu şekilde: ‘‘Avrupa Birliği’nin aylık mutat büyükelçiler toplantısı Ankara Hilton Oteli'nde yapıldı. Hizmet Hareketi'nin tanıtıldığı ve gündeme ait meselelerin görüşüldüğü toplantıya bu ay Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil konuşmacı olarak davet edildi. 19 Aralık 2013 Perşembe günü düzenlenen toplantıya ayrıca GYV Başkan Yardımcısı Hüseyin Hurmalı, GYV Ankara Temsilcisi Hüseyin Mercan ve GYV Araştırma Merkezi Müdürü Ümit Göker katıldı. Toplantıda, ilk olarak vakfın Onursal Başkanı Sayın Fethullah Gülen’e verilen '2011 Barış İnşası Ödülü' ile ilgili tanıtım videosu gösterildi. Ardından, GYV Başkan Yardımcısı Hüseyin Hurmalı, yemek esnasında Hizmet Hareketi'ni özetleyen bir sunum yaptı. Toplantı, GYV Başkanı Sayın Yeşil’in, büyükelçilerden gelen gündeme ait soruları cevaplamasıyla son buldu.’’

CİHAN

Yorumlar