Gazeteciler Selimiye’nin gölgesinde sahur verdi

Edirne’de görev yapan bir grup gazeteci tarihi Selimiye Camii gölgesinde sahur verdi. Ramazan ayının ilk gününden itibaren farklı kişi ve kurumlar tarafından iftar yemeği veriliyor. Ancak serhat şehirde çalışan bir grup gazeteci ise iftar...

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Selimiye’nin gölgesinde sahur verdi

Edirne’de görev yapan bir grup gazeteci tarihi Selimiye Camii gölgesinde sahur verdi.

Ramazan ayının ilk gününden itibaren farklı kişi ve kurumlar tarafından iftar yemeği veriliyor. Ancak serhat şehirde çalışan bir grup gazeteci ise iftar yerine sahur programı organize etti. Kadir Gecesi öncesinde gerçekleşen sahur program, Selimiye Camii meydanında bulunan Ciğerpare kafe bahçesinde gerçekleşti.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar’ın da katkılarıyla verilen sahur yemeğine Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere çok sayıda il müdürü katıldı. Mimar Sinan’ın muhteşem eseri Selimiye gölgesindeki sahur programı Osmanlı dönemi havasında geçti. Protokol üyelerinin yerine almasıyla birlikte Mimar Sinan’ı canlandıran Yusuf Karabıyık kısa bir sunum yaptı. Ney dinletisi eşliğinde yapılan sahurda Ramazan davulcusunun manileri ve performansı renk kattı. Sahurunu yapan davetlilere yine şerbet ikram edildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, hayatında ilk kez gazetecilerin sahur sofrasında yer aldığını belirtti. Şahin, “İftar sofraları hep alışılagelmiş ama sahur sofralarında ilk kez bulunuyorum. Bir de bu gazetecilere ait olunca iş daha değişik oluyor. Demek ki, Edirne’nin farklılığı sahurunda da, gazetecisinde de görülüyor. O vesile ile Kadir gecesinin öncesinde böyle bir sofrada Selimiye’ye nazır bir sofrada yemek yemek ve oruç tutmak herkese nasip olmaz. Davetiniz dolasıyla sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bir insan Edirne’yi görmeden ölürse eksik gitmiş olur” diyen Belediye Başkanı Recep Gürkan ise bu sözün doğrulunun bu gece bir kez daha teyit edildiğini belirtti. Gürkan, “Zannediyorum Türkiye’de başka hiçbir ilde basın mensupları bir sahur düzenleyip ilin yöneticilerini davet etmiyorlar. Bu da Edirne’de valisinden belediye başkanına, basın mensuplarına kadar tüm Edirnelilerin çok güzel ve çok ayrıcalıklı insanlar olduğunun somut bir ifadesini yaşıyoruz. Tabii şaheserimiz, gururumuz Edirne’nin tacı ve incisi olan Selimiye’nin gölgesinde sahur yapmak ayrı bir ayrıcalık, ayrı bir keyif. Yani bu kaç kişiye nasip olabilir. Bunu düşünmek lazım. Biz kentimizle, şehrimizle, ecdadımızla ve geleceğimizle gurur duyuyoruz.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar