Gazeteciler, sansürü protesto için eylem yaptı

Türkiye Gazeteciler Sendikası, son günlerde yaşanan sansür olaylarının protesto etmek için eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler, sansürü protesto için eylem yaptı

Türkiye Gazeteciler Sendikası, son günlerde yaşanan sansür olaylarının protesto etmek için eylem yaptı. Basın mensupları, sansür ve baskılara karşı ağızlarını siyah bantla kapatarak tepki gösterdi.

Ankara Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen basın mensupları, son günlerde gazetecilere yönelik yapılan baskılara ve sansürlere tepki gösterdi. Gazeteciler, ellerinde taşıdıkları ‘Sansüre ve otosansüre hayır’, ‘Gazetecilere özgürlük’ ve ‘Basın özgürlüğü halkın haber alma özgürlüğüdür’ şeklide dövizler taşıdı. Sansürü protesto eden basın mensupları ağızlarını siyah bantlarla kapattı.

Gazetecilerin son dönemlerde sansüre uğradıklarını ve özgürlüklerinin kısıtlandığını belirten Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Esra Koçak, “AK Parti iktidarının telefonla sindirdiği, attığı gaz ve sıktığı su ve yaptığı sansürlerle haberini yapmaktan vazgeçecek gazeteciler değiliz.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan eylemde polisin sıktığı su ile yere düşen muhabir Hüsna Sarı ise, “Haziran’dan itibaren yaptığımız haberlerle basın emekçileri olarak hükümet tarafından biz hedef seçiliyoruz. 2 gün önceki eylemde de polise elimdeki mikrofonu göstermeme rağmen, ben basınım dememe rağmen üzerine tazyikli su sıkarak haberi yapma girişimini engellemiştir.” dedi.

Gazeteciler, slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar