Gazeteciler Özdil ve Aldoğan hakkında suç duyurusu

Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil ile Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan, hakkında suç duyurusunda bulunuldu.İki gazeteci hakkında suç duyurusunu Avukat Ali Çezik yaptı. Avukat Çezik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi....

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Özdil ve Aldoğan hakkında suç duyurusu

Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil ile Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan, hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İki gazeteci hakkında suç duyurusunu Avukat Ali Çezik yaptı. Avukat Çezik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği dilekçede, iki gazetecinin olaya ilişkin yorum yaparken toplumun hassas olduğu olaylarla ilgili hakaret edici, aşağılayıcı ve tahrik edici üslup kullandığı ifade edildi.

Özdil’in ‘madenciler ölümü hak ettikler’ anlamında sözleri ile dehşet verici, aşağılayıcı, hakaret edici, bölücü bir dil kullandığı ileri sürülen dilekçede, Aldoğan’ın yazdığı yazıda şehit olmuş insanlara hakaret ettiği öne sürüldü. Bu yorumların ‘fikir açıklaması’ kapsamına giremeyeceğini iddia eden Çezik, “Eylem düşünce açıklaması kastıyla değil, toplumun bu acıyı hisseden, yaşayan kesimine karşı bilerek isteyerek, kasten hakaret, aşağılama, tahrik etme eylemidir. Bu olay sadece şehit yakınları değil tüm Türkiye’nin ortak acısı olduğundan bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak müşteki sıfatım bulunmaktadır.” dedi.

Çezik, Özdil ve Aldoğan’ın ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunu işlediğini ileri sürerek, haklarında dava açılmasını talep etti.

Yılmaz Özdil, facianın ardından telefonla bağlandığı bir televizyon kanalında ölen madencilerin otobüslerle AKP'nin mitinglerine götürüldüğünü öne sürmüştü. Özdil, "Bu öldürdükleri çocuklara ‘En Büyük Tayyip Erdoğan, başka büyük yok’ diye alkışlattırıyorlar. Başbakan, ‘Bunların ölmesi normal’ diyor. Demek ki normal. Ben bu konuda Başbakan'a katılıyorum. Bu olanlar normaldir. Hatta müstahaktır bile denilebilir.” ifadelerini kullanmıştı.

CİHAN

Yorumlar