Gazeteciler, maden işçileri için baret takarak Yasin okuttu

Sivas’ta yayın yapan Hakikat ve İrade Gazeteleri Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için Yasin-i Şerif okuyup dua etti. Gazeteciler, Soma’daki madenci ailelerine manevi destek için baret takıp yüzlerini kömürle boyadı. Gazete önünde...

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler, maden işçileri için baret takarak Yasin okuttu

Sivas’ta yayın yapan Hakikat ve İrade Gazeteleri Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için Yasin-i Şerif okuyup dua etti. Gazeteciler, Soma’daki madenci ailelerine manevi destek için baret takıp yüzlerini kömürle boyadı.

Gazete önünde toplanan şirket bünyesinde çalışan gazeteciler, Yasin-i Şerif okunmasının ardından dua etti. Dualar Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için yapılırken, aileleri için sabır dilendi.

Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş, burada yaptığı konuşmada “Soma, insanlık için Türkiye için bir milattır. Siyaset için ticaret için, işçi-işveren için bir milattır. Soma’daki son madenci çıkarılana kadar İnsanlık toprağın altındadır.” dedi. Soma’daki acıları paylaştıklarını aktaran Deliktaş, “O acıyı orada yaşayan kardeşlerimizle birlikte yüreğimizde hep yaşayacağımızı ifade ediyoruz. Sivaslı gazeteciler olarak Soma’da hayatını kaybeden tüm madencilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine de başsağlığı diliyoruz.” ifadesini kullandı.

İrade Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ise “Acımızı anlatmak mümkün değil, Soma ilk olmadı sonda olmayacaktır ancak bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesi ve Soma’nın son olması amacıyla etkili tedbirlerin alınması gerekiyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar