Gazeteciler, İsmail Güneş ve Yazıcıoğlu'nun cinayete kurban gittiğine inanıyor

Sivas’ta görev yapan basın mensupları, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş’i kazanın 5.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler, İsmail Güneş ve Yazıcıoğlu'nun cinayete kurban gittiğine inanıyor

Sivas’ta görev yapan basın mensupları, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş’i kazanın 5. yılında mezarı başında andı. Gazeteciler, helikopterin düşmesinin kaza değil suikast olduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin cinayete kurban gittiklerini savundu.

Sivas’ta görev yapan gazeteciler, 2009 yılında BBP Merhum Lideri Muhsin Yazıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayata gözlerini yuman İHA muhabiri gazeteci İsmail Güneş’i, Yukarı Tekke’de bulunan mezarı başında ziyaret ederek dua etti. Kur’an-ı Kerim okumasının ardından hep birlikte dua eden gazeteciler, daha sonra İsmail Güneş’in kabrine karanfil bıraktı.

“GERÇEK FAİLLER BULUNMALI”

Kazada hayatını kaybedenleri mezarı başında ananlar arasında yer alan Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, önümüzdeki günlerde , olayın aydınlatılmasını ve gerçek failler bulunmasını isteyerek, “5 yıl önce elim bir kaza sonrası rahmetli Genel Başkanımızı, yol arkadaşlarını ve gazetecimizi kaybettik. Hadisenin bugüne kadar aydınlatılmamış olması bizim acımızı kat be kat artırmakta. İnşallah önümüzdeki günlerde , olay aydınlatılır ve gerçek failler bulunur, bizde rahat bir şekilde görevimizi yapmış oluruz. Milletimizin başı sağ olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

“OLAY KAZA DEĞİL, SUİKAST”

Uzun yıllar İsmail Güneş ile yan yana çalışan Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş ise, olayın suikast olduğuna ve hayatını kaybedenlerin cinayete kurban gittiklerini vurgulayarak, İsmail kardeşimizin ölüm yıldönümünde onu mezarı başında anıyoruz. 5 yıldır burada söylenecek her şeyi söylüyoruz. Onun katillerinin bulunması ve kamu vicdanının rahatlatılması adına bütün beklentilerimizin bugüne kadar dile getirdik. Bugünde dile getiriyoruz.” dedi.

Saatlerce, defalarca telefonla konuşan İsmail Güneş’in yerinin tespit edilememiş olma ihtimaline asla inanmadıklarına işaret eden Deliktaş, şöyle devam etti:

“O kadar konuşmayı yapmasına rağmen helikopter düştüğünde çenesinin kırık olduğuna asla inanmıyoruz. Kim bu adamlar dediğinde, birilerinin çıkıp ‘halüsinasyon gördüler’ demesine inanmıyoruz. ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayağı ve kaburgası kırık. Kayseri’ye getiriyorlar’ diyenlerin sonradan yan çizmelerine asla inanmıyoruz. Şunu bir kez daha söylüyoruz. Bu bir suikasttır. Bu kazada hayatını kaybedenler cinayete kurban gitmişlerdir. Bugün hemen şimdi adaletin yerine gelmesini istiyoruz.”

DHA Sivas Büro Şefi Eraydın Aytekin ise acının hala tazeliğini koruduğunu belirterek, kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için olayın faillerinin bulunmasını talep etti.
CİHAN

Yorumlar