Gazeteciler Günü’ne renkli kutlama

Beşer Eğitim Kurumları ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler Günü’ne renkli kutlama

Beşer Eğitim Kurumları ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi. Özel Turgut Özal İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Anadolu’nun farklı yörelerinden seçilen türküler eşliğinde çiğ köfte ikram edildi. Yıl boyunca zaman zaman zorlu koşullar altında çalışan medya mensupları renkli etkinlikte senenin stresini atma fırsatı buldu.

    Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, kamuoyunu aydınlatmak için çalışan basın mensuplarıyla Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 3 yıldır bir araya geldiklerini belirtti. Göçer, “10 Ocak, 1961’den bu yana Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Bizde geçtiğimiz yıl yaptığımız gibi bu yılda Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediğimiz gecede gazetecilerimizle bir araya geldik. Kısa da olsa bu günlerini kendilerine hatırlatmak ve bununla birlikte sağlık, esenlik, mutluluk dileklerinde bulunmak için 3 yıldır bir araya geliyoruz. Her mesleğin kendine has özellikleri ve zorluk dereceleri vardır. Meslekler içerisinde en zor olanlardan ve en çok sorumluluk taşıması gerekenlerden bir tanesi hiç şüphesiz basın çalışanı olsa gerek.” dedi.

    Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Sorunlarımız çok, sorunlarımız büyük. Bugünde sorunlarımızı anlatmaya gerek yok. Öncelikle sorumluluklarımız var. Her şeyden önce sorumluluklarımızı yerine getirme çabası içerisindeyiz.” diye konuştu.

    Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen de gazetecilerin güç şartlarda çalıştığına değindi. Türkiye’de halen basın özgürlüğünün tartışıldığını söyleyen Göçmen, bazı gazetecilerin cezaevinde olduğunu anımsattı.

    Konuşmaların ardından Grup Zamane’nin yorumladığı türküler dinlenildi. CİHAN

Yorumlar