Gazeteci Oğur ifade verdi, 2 isim daha verecek

Taraf gazetesi eski çalışan Yıldıray Oğur, Balyoz haberlerinde imzası bulunduğu gerekçesiyle şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Oğur ifade verdi, 2 isim daha verecek

Mehmet Baransu’nun tutuklandığı Balyoz davasında kumpas iddialarına ait soruşturmada Balyoz haberlerinde imzası bulunan gazeteci Yıldıray Oğur’un da zanlı sıfatıyla ifadesi alındı. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’ın da ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığı Balyoz davasında yargılanan bir takım sanıklara ‘kumpas’ kurulduğu iddiasına ait İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtası ile yürütülen tahkikat kapsamında gazeteci Yıldıray Oğur zanlı sıfatıyla ifade verdi.

Dün Çağlayan’da ki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Oğur’a savcılıkta ‘Balyoz haberlerine konu bulunan belgelerin nasıl ve nereden temin edildiği’, ‘Balyoz belgeleri içinde yer sektör Egemen devinim planının imha edilip edilmediği, edilmediyse nerede olduğu‘nun sorulduğu söylendi.

İfadesinde ‘belgelerin nasıl temin edildiğini bilmediğini sırf gazeteye getirildikten sonra belgeleri gördüğünü’ söylediği öğrenilen Oğur ifade işlemlerinin arkasından adliyeden ayrıldı.

Öte yandan, tahkikat kapsamında Balyoz haberlerinde imzası bulunan o devir ki Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile yazar Yasemin Çongar’ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar