Gazeteci Mehmet Baransu Tutuklandı

Gazeteci Mehmet Baransu, Balyoz davası sanıklarına kumpas kurulduğu iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Mehmet Baransu Tutuklandı

'Kumpas' soruşturmasında gözaltına tahsil edilen gazeteci Mehmet Baransu tutuklandı. Sorguda Balyoz belgelerini kimden aldığı sorulan Baransu, 'Bir insandan aldım. Uzun süre oldu, tam tarihini hatırlamıyorum' dedi.

Balyoz Davası ile alakalı en son gelişmeler

17 SAYFA İFADE VERDİ

Baransu tutuklama istemiyle mahkemede sorgulanmadan evvela emniyette 17 sayfalık anlatım verdi. İfade için hazırlanmakta bulunan sorularda Genelkurmay Başkanlığı vasıtası ile gönderilen yazıya yer verildi.

Savcılık, tahkikat kapsamında Mehmet Baransu vasıtası ile savcılığa teslim edilen belgeler içinde saklı vesika olup olmadığını sordu. Genelkurmay, 'Belgeler üstünde yapılan tetkik neticesinde Balyoz, Suga, Çarşaf vb isimlerle yapılmış olanlar TSK'ya ilişkin belgeler değildir.' dedi.

'BAŞSAVCI ÇOLAKKADI İSTEDİ, BELGELERİ TESLİM ETTİM'

Genelkurmay, belgeler içinde 118 tane 'çok gizli' vesika olduğunu da söyledi.
İfadede Baransu'ya belgeleri savcılığa kimin teslim ettiği soruldu. Mehmet Baransu, 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı'nın istemesi üstüne belgeleri kendisinin savcılığa teslim ettiğini' söyledi. Belgelerinin orjinallerini imha etmediklerini söyledi.

Baransu, Balyoz haberlerine konu bulunan belgeleri de Taraf Gazetesi'ne giderken yolda gördüğü bir insanın verdiğini anlattı. Baransu, bu insanın kendisini emekli asker şekilde tanıttığını söyledi.

'TARİHİ HATIRLAMIYORUM'

Baransu'ya haberinin kaynakları da soruldu. Emniyet sorgusunda 'Bunları kim ve ya kimlerden hangi tarihte teslim aldınız?' sorusunu yöneltildi. Baransu bu soruya, 'Bu belgeleri bir insandan aldım, uzun süre oldu tam tarihini hatırlamıyorum' diye cevap verdi. Baransu bu kişiyle Taraf Gazetesi'ne yakın bir yerde görüştüğünü söyledi.

'ÇONGAR VE OĞUR İLE BİRLİKTE İNCELEDİK'

Sorguda 'Çok saklı belgeleri gazetede kimlerle incelediniz? sorusu da yöneltildi. Baransu, belgeleri Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur ile ortak incelediklerini anlatım etti. Baransu devletin askeri hareketanı tehliyekeye sokacak belgelerin yayınlanmadığını da söyledi.

'BELGELERİ BEN ÜRETMEDİM'

Balyoz davası kapsamında hazırlanmakta bulunan son bilirkişi raporunda dijital verilerin düzmece bulunduğu anlamında rapor verildiği hatırlatılarak, 'Bu düzmece dijital verileri siz mi ürettiniz?' diye soruldu. Mehmet Baransu, 'Hayır. İddia edildiği bu şeklinde 'sahte dijital verileri' ben ürettiysem orjinal hallerini sebep savcılığa vereyim?' diye cevap verdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar