Gazeteci arkadaşları İsmail Güneş’i andı

Sivas’ta görev yapan basın mensupları, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA Muhabiri İsmail Güneş’i mezarı başında andı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci arkadaşları İsmail Güneş’i andı

Sivas’ta görev yapan basın mensupları, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA Muhabiri İsmail Güneş’i mezarı başında andı. Gazeteciler, meslektaşlarının katillerinin bulunmasını isteyerek, "Beyefendiler hala katillerini bulamadınız mı?" diye seslendi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal basında görev yapan gazeteciler, 2009 yılında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu ile birlikte helikopter kazasında hayata gözlerini yuman İHA muhabiri gazeteci İsmail Güneş’i, Yukarı Tekke’de bulunan mezarı başında ziyaret ederek dua etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte, 2009 yılında helikopter kazasında şehit olan İHA muhabiri İsmail Güneş’in Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret eden gazeteciler, bir kez daha kazanın aydınlatılmasını istedi. Eski meslektaşlarından Hikmet Kuru’nun Kur’an-ı Kerim okumasının ardından hep birlikte dua eden gazeteciler, daha sonra İsmail Güneş’in kabrine karanfil bıraktı.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Büyük Birlik Partililerin de katıldığı ziyarette duygusal anlar yaşandı. Yıllarca İsmail Güneş ile birlikte çalışan Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş, İsmail Güneş’in katillerinin bulunmasını isteyerek, “Bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde daha İsmail kardeşimizin kabri başındayız. Biz onun yokluğunu içimizde hissederken, aramızda olmayışının da üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz 10 Ocak’ta da onun mütevazi sesiyle bütün Türkiye’ye duyurduğu ‘Hanımefendi yerimizi hala bulamadınız mı?’ sözlerini tekrar ederek şu şekilde bütün kamuoyuna ilan ediyoruz; ‘Beyefendiler hala bulamadınız mı katillerini diyoruz’ ve onu rahmetle bir kez daha anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal da İsmail Güneş’in çalışkan ve düzgün biri olduğunu belirterek, “Ama biz yaşarken insanların kıymetini hiç bilmiyoruz. Öldükten sonra biliyoruz. Benim size tek bir isteğim var. Birbirinizin kıymetini yaşarken bilin, yaşarken birbirinize değer verin.” ifadesini kullandı.
CİHAN

Yorumlar