Gaz Fişeği Başına İsabet Etti

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde BDP'nin düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda başına polisin attığı gaz fişeği isabet ettiği belirtilen 10 yaşındaki Mehmet Ezer, yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Gaz Fişeği Başına İsabet Etti

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde BDP'nin düzenlediği mitingde Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana halka seslendi. Mitingin bitmesinin ardından bir grup, önlem alan polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Polisin taş atanları dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Bu sırada polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet ettiği belirtilen 10 yaşındaki Mehmet Ezer yaralandı. Ezer, Silvan Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından durumu ağır olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

ZANA, BAKAN ALA İLE GÖRÜŞTÜ

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, kendisinin de katıldığı Silvan mitinginden sonra çıkan olaylar sırasında başına gaz kapsülü isabet eden 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in yaralanması ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak görüştü. Zana, Bakan Ala'nın olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve bu kapsamda yarın (Çarşamba) Diyarbakır'a müfettiş görevylendirileceğini söylediğini bildirdi. Zana, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek Ezer'in sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. 

MEHMET EREZ'İN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde BDP'nin düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda sağ kulağının arka kısmına isabet eden ve gaz kapsülü olduğu belirtilen cisim nedeniyle yaralanan Mehmet Erez'in sağlık durumu iyi gidiyor. Dicle Üniversitesi genel sekreteri Prog. Dr. Sabri Eyigün, hastaneye getirildiğinde Erez'in şuurunun gidip geldiğini ancak şu anda açık olduğunu ve durumunun iyiye gittiğini söyledi. Yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutulan Mehmet Erez'in, kendisini ziyaret eden Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile konuştuğu da belirtildi. 

Yorumlar