Gayrimenkullerini kardeşinin sahte kimlikle sattığını iddia etti

Hatay’da aralarında husumet bulunan kardeşi tarafından dolandırıldığını iddia eden Şahin Ekşi, yetkililerden yardım istedi. Kendine ait gayrimenkulün 2 yıldır görüşmediği kardeşi tarafından sahte evraklarla satıldığını iddia eden...

Google Haberlere Abone ol
Gayrimenkullerini kardeşinin sahte kimlikle sattığını iddia etti

Hatay’da aralarında husumet bulunan kardeşi tarafından dolandırıldığını iddia eden Şahin Ekşi, yetkililerden yardım istedi. Kendine ait gayrimenkulün 2 yıldır görüşmediği kardeşi tarafından sahte evraklarla satıldığını iddia eden Ekşi, kardeşinin bu satışları sahte kimlik ile gerçekleştirdiğini söyledi.

Antakya ilçesinde yaşayan Şahin Ekşi emlakçıdan aldığı telefon ile kendine ait gayrimenkulün satıldığı haberini aldı. Tapu idaresine koşan Şahin Ekşi, burada satışın kardeşi tarafından gerçekleştirildiğini öğrendi. Hemen köy muhtarları ile temasa geçen Ekşi, kardeşinin muhtara gelip ikametgah istediğini sonra bu ikametgaha kendi ismini yazarak Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğini anlatan Şahin Ekşi şöyle konuştu, "Kardeşim mahalle muhtarına kimliğini kaybettiğini söyleyip ikametgâh kâğıdı istiyor. Muhtarda benim bilgilerimin yazılı olduğunu kâğıdı imzalıyor. Kâğıdı imzalatan kardeşim oradan ayrılıyor ve kâğıdın üzerine kendi adını yazıyor, daha sonra nüfus müdürlüğüne giderek kendisine ait fotoğraflı yalnız benim adıma olan kimlik düzenletiyor. Kimliği bu şekilde alan kardeşim tapu dairesine giderek üzerime kayıtlı olan 400 TL değerindeki arsamı 150 bin liraya tanımadığım şahıslara satıyor ve bunu 2 saat içerisinde yapıyor. Benim adıma olan taşınmazlarımı satıyor kardeşimle herhangi bir benzerliğimiz yok yalnızca kan bağımız var bu kadar işi nasıl yaptı anlamış değilim."

Her iki resmi kurumda da kendisine ait bilgilerin var olduğunu fotoğrafların farklılığını anlayamayarak kardeşine kendi adına kimlik verilmesinin büyük yanlışlık olduğunu dile getiren Şahin Ekşi, yetkililer tarafından kardeşinin bulunmasını istiyor. Ekşi, kardeşinin elindeki sahte kimlikle bankalardan kredi çekebileceği korkusunu yaşadığını da sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar