GATA’nın 115. kuruluş yılı kutlandı

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) 115. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Törene GATA öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra birçok davetli katıldı.

Google Haberlere Abone ol
GATA’nın 115. kuruluş yılı kutlandı

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) 115. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Törene GATA öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra birçok davetli katıldı.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in kuruluş yıl dönümü mesajını okuması ile başlayan programın açılış konuşmasını GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç yaptı. GATA’nın, 1898 yılında kurulduğunu ve tıp alanında bugüne kadar birçok ilklere ve yeniliğe imza attığını belirten Paç, “Kurumun 115. yılını kutlamanın büyük heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne gelmemizde emeği geçen tüm Gülhanelilere saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

GATA’nın; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları çerçevesinde tabip, sağlık astsubayı ve hemşire yetiştirdiğini belirten Paç, “Bunun yanı sıra diş tabibi, eczacı ve veteriner hekimlerle birlikte ihtiyaç duyulan diğer personelin uzmanlık ve lisans üstü öğretimi yaptırılmakta. Birçok alanda ilk olma özelliğini taşıyan GATA’nın bünyesinde 2 eğitim hastanesi, rehabilitasyon ve bakım merkezi, 2 adet özel bakım merkezi bulunmakta. Ayrıca, sağlık bilimleri enstitüsü, askeri tıp fakültesi, hemşirelik yüksek okulu, sağlık astsubay meslek yüksek okulu ile sağlık personeli yetiştirilmekte.” diye konuştu.

GATA’nın, sağlık istemindeki üstün seviyesini daha da yükseltmek için var olan eğitim ve sağlığa yönelik tesislerini yenilediğini anlatan Paç, “Bu kapsamda yanık merkezi, kemik iliği nakil merkezi, acil tıp merkezi, hiberbarik oksijen tıp merkezi, emar, tomografi ve navigasyon sistemlerinin bir arada bulunduğu akıllı ameliyathane dünyada sayılı, ülke çapında ise tek olan medikal tasarım ve üretim merkezleri ile Türk tıbbının öncüsü olmaya devam etmektedir.” şeklendi konuştu.

"102 ALANDA MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM VERİLİYOR"

GATA Dekanı Prof. Tabip Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt ise 115. yıl dönümünü gururla kutladıklarını söyledi. 2013-2014 öğretim yılında, GATA’da mezuniyet sonrası eğitim alanlarında, ana bilim dalı ve tıpta uzmanlıkta 43, yan dal tıpta uzmanlıkta 25, doktora eğitiminde 22 ve yüksek lisans eğitiminde 12 alan olmak üzere, toplam 102 alanda mezuniyet sonrası eğitim verildiğini belirten Başbozkurt, şöyle devam etti:

"75 farklı alanda 110 dönem, kursa ev sahipliği yaptı. 964 hafta süreli kursta toplam bin 423 personel eğitim aldı. 2012 yılında uluslararası standartlarda dergilerde yayınlanan A grubu 176, B grubu 185, C grubu 341 olmak üzere toplam 702 makale yayımlandı. İndeks dışı uluslararası dergilerde 168, ulusal anketli dergilerle 306 kongre bildirilmeli olarak, bin 324 olmak üzere toplam bin 698 bilimsel etkinlikte bulunuldu. Üniversitelerin bilimsel seviyesini test eden uluslararası bağımsız akademik performans kurulunun yaptığı araştırmalarda ve istatistiki değerlendirmelerde, üniversiteler arası sıralamalarda Gülhane 25, tıp fakülteleri arasında ise 8. sırada yer aldı."

CİHAN

Yorumlar