Gaspa uğrayan engelli vatandaş: İstanbul'a tedavi için geldim

Fatih’te tartaklanarak gasp edilen görme engelli Osman Bilgin, İstanbul'a tedavi için geldiğini ve gaspa uğradığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gaspa uğrayan engelli vatandaş: İstanbul'a tedavi için geldim

Fatih’te tartaklanarak gasp edilen görme engelli Osman Bilgin, İstanbul'a tedavi için geldiğini ve gaspa uğradığını söyledi. Yaşadıklarını anlatan Bilgin,"Gaspçılar aşağı sokağa indirdiler. Para ver bize dediler. Benim param yok 170 lira param var dedim. Buraya tedavi için geldim dedim. Bunlar benim ilaçlarım dedim. Arayacağız dedi. İmdat diye bağırdım. Beni sürüklediler. Ağzımı kapattılar. Çamurun içinde sürüklediler. Her tarafımı çamur ettiler." dedi.


Fatih’te tartaklanarak gasp edilen görme engelli Osman Bilgin götürüldüğü İstanbul Valiliği'nde kendi isteği üzerine memleketi Mardin’e gönderdi.

Yavuz Sinan Mahallesi Yavuz Sinan Camii Sokak'ta meydana gelen olayda, tedavi amacıyla Ankara’dan İstanbul’a geldiği öğrenilen Osman Bilgin (70), kendisine kalacak yer temin edeceklerini söyleyen kişilerce gasp edilmişti. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, gaspı gerçekleştirenlerin çeşitli suçlardan kayıtları ve aranması bulunan Nevzat I. (28) ile Yadikar S. (33) olduğunu belirleyip yakalamıştı.

İstanbul'a tedavi için geldiğini ve gaspa uğradığını söyleyen Osman Bilgin, "Otel beni almadı. Küçük pazara git orası ucuz dediler. Oraya gittim içki kokakn bir adam vardı, bir çatıda yatırdılar. Onun altında odalarda Suriyeliler yatıyordu. Sağımı solumu karıştırdılar. Aşağıya ineceğim dedim. Burada yatmak istemiyorum dedim. Aşağı sokağa indirdiler. Para ver bize dediler. Benim param yok 170 lira param var dedim. Buraya tedavi için geldim dedim. Bunlar benim ilaçlarım dedim. Arayacağız dedi. İmdat diye bağırdım. Beni sürüklediler. Ağzımı kapattılar. Çamurun içinde sürüklediler. Her tarafımı çamur ettiler. Bağırınca yanıma gelen insanlar, nereye gitmek istediğimi sordu. Beni taksi durağına götürdüler. Orada bir de dönerci vardı. Orada otururken ekmek falan verdiler. Gözlerimi açtırayım da biraz önümü göreyim diye doktora geldim." dedi.

Suçluların cezalandırılmasını isteyen Bilgin şunları söyledi: "Babamdan miras kalmıştı. Üvey kardeşlerim hissemi vermediler. Onları mahkemeye verdim. 30 bin lira verdiler o paranın hepsini doktorlara verdim yine gözümü açamadılar. Yeni göz takılması lazım. Ama görmeme ihtimali de var dediler. İstanbul’a dün geldim ve başıma bu geldi. Bütün paramı aldılar. Taksiciler bana 100 lira para toplayıp verdi. Bana bunu yapanların cezalandırılmasını istiyorum. Bugün bana yaptılar yarın başkasına yaparlar. Bunun cezasının yapılmasını istiyorum. İyi ki beni öldürmemişler. Öldürselerdi ne yapacaktım."

İstanbul Valiliği yaşanan olayla ilgili bir açılama yaptı. Açıklamada, “Gasp edilen görme engelli Osman Bilgin isimli vatandaşımız, resmi müracaat işlemleri tamamlandıktan sonra aynı gün ilimizde misafir edilmiştir. Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi yardımda bulunulan Osman Bilgin'in talebi üzerine memleketi olan Mardin iline gitmesi için gerekli kolaylık sağlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.


CİHAN

Yorumlar