GASKİ'den, sayaçları koruma altına alalım uyarısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle sayaçların koruma altına alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
GASKİ'den, sayaçları koruma altına alalım uyarısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle sayaçların koruma altına alınmasını istedi.

GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, aralık ayında havaların aniden soğumasıyla birlikte su sayaçlarının donma ve patlama risklerine karşı abonelerin önlem almasının önemine dikkati çekerek,"Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis çuval parçaları ile sayaçların sıkıca sararak muhafaza altına alınması gerekiyor. Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarını talaş ile doldurulmas, muhafaza sandığı içerisine gübre ve benzerleri şeylerin konulmaması gerekiyor. Çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltır. Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşlarımıza musluklarını çok az bir şekilde açık bırakarak sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemeli. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, vatandaşlarımızın abone numaralarını bildirmek suretiyle GASKİ'ye müracaat etmeleri gerekiyor.” diye konuştu.

Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağını, gövdesi patlayan su sayacının tamir imkânının olmadığı, hurdaya ayrıldığı, bunun da hem vatandaşlar hem de ülke ekonomisi için ciddi maddi kayıplara neden olacağını bildiren Uslusoy, vatandaşlardan, bu gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederek, yardım için 24 saat hizmet sunduklarını belirtti.

CİHAN

Yorumlar