GASKİ, eskiyen alt yapıyı yeniliyor

Gaziantep Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (GASKİ), eski yıllardan kalan ana ishale hattı ve tahliye noktalarındaki vanalarını yeniliyor.

Google Haberlere Abone ol
GASKİ, eskiyen alt yapıyı yeniliyor

Gaziantep Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (GASKİ), eski yıllardan kalan ana ishale hattı ve tahliye noktalarındaki vanalarını yeniliyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, “Önümüzdeki günlerde Gaziantep'te önemli bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Cuma günü sabahtan başlayacağımız çalışma ile Gaziantep'i 3 ayrı noktadan besleyen ana ishale hatlarının vana değişim çalışmasını yapacağız. Biz bu çalışmayı 18 saatte bitirmeyi planladık ancak 18 saatten daha kısa sürede gündüz saatleri içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Uzun bir zamandan bu yana Kartalkaya barajından gelen ana ishale hattının bağlantı noktası olan ana tahliye noktalarında meydana gelen su sızıntılarını gidermek istediklerini vurgulayan Uslusoy, “Bu çalışma için en uygun dönemin kış ayı olduğuna karar verdik ve hemen çalışmalarımıza başladık. Bunun yanında çok eskimiş bazı vanaların da değişimini gerçekleştirmek için Cuma günü sabah itibariyle şehrimizin bir bölümünde su kesintisi yapmak zorunda kalacağız. Değerli hemşerilerimizden bu çalışmalarımız esnasında anlayış göstermelerini özellikle rica ediyorum. Çünkü bu gelecekte yaşanabilmesi muhtemel çok daha büyük bir problemin önüne geçmek için yapılan bir önlem ve uzun vadeli yatırım çalışması olacak.” şeklinde konuştu.

Çalışmaya aslında geçen hafta başlayacaklarını, ancak kar yağışından dolayı bu haftaya ertelemek zorunda kaldıklarını açıklayan Uslusoy, “En kısa zamanda tamamlamayı hedeflediğimiz çalışmayı gündüz saatlerinde bitirerek akşam saatlerinde kentimize suyu vereceğimizi tahmin ediyorum. Şehirde içme suyunu kesintisiz temin etmek için 24 saat boyunca çalışan ekiplerimiz de bu çalışmayı inşallah kısa sürede tamamlayacaklardır. Yapacağımız çalışmada su kesintisinden etkilenecek bölgeler için süreyi 18 saat olarak planladık ama Cumartesi gününden itibaren şehrimiz normale dönecek.” diye konuştu.

CEPTEN MESAJ GÖNDERİLECEK

1970'li ve 1980'li yıllarda yapılmış olan hattan da kente su vermeyi devam ettireceklerini işaret eden Uslusoy, “Onun için su kesintisi olacağını söylediğimiz bu mahallelerimizin büyük bir bölümünde su kesintisi olmayabilir. Çünkü bu diğer hattı devreye aldığımızda diğer hattan şehrimize su verebileceğimiz için bazı bölgelerimizde su kesintisi hissedilmeyebilir. Biz bu arada su kesintisi ile ilgili bilgileri o bölgelerde oturan vatandaşlarımızın cep telefonlarına kısa mesajla da bildireceğiz. Bu bilgilendirme yöntemini bundan önce İbrahimlide yapmış olduğumuz çalışmada kullanmıştık. Bizim bu uygulamamızın bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Türkiye çapında da böyle bir uygulamanın olduğunu bilmiyoruz, olduğunu da pek tahmin etmiyoruz. Yani bu Gaziantep'te de bir yenilik.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar