Gasilhaneyi, seçim için ‘ikamet’ adresi olarak göstermişler

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Güllüce Mahallesi’nde, mezarlığın yanında bulunan gasilhanenin bile seçim amacıyla ikamet olarak bildirildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Gasilhaneyi, seçim için ‘ikamet’ adresi olarak göstermişler

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Güllüce Mahallesi’nde, mezarlığın yanında bulunan gasilhanenin bile seçim amacıyla ikamet olarak bildirildiği ortaya çıktı. Güllüce Mahallesi muhtar adayı Mahmut Bilgin, 59 olan seçmen sayısının da 149’a yükseltildiğini, sonradan eklenen 29 kişinin gerçek adreslerini tespit ettiklerini söyledi.

Şehir merkezinde oturan vatandaşların, mahalleye dönüşen köylerinde oturuyor gibi gösterildiğini belirten Bilgin, “Şu an bizim harabelerde ve gasilhanede vatandaşlar oturuyor diye bilgi verilmiş. Cumhuriyet savcılığına verdiğim itirazlardan dolayı henüz bir çalışma yapılmadı. Jandarma karakolu da köyde kaç kişinin oturduğuna dair herhangi bir tespit çalışması yapmadı. Bazı vatandaşların gerçek adresleri bende mevcut.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcılığına şahısları, adresleri ve TC kimlik numaralarını verdiğini kaydeden Bilgin, hala bir netice alamadığını, bu durumun da köyü kaosa sürüklediğini söyledi. İlçe Seçim Kurulu’na yönelik tehditlerin de yapıldığını öne süren Bilgin, kendi kardeşlerinin dahi köyde ikamet ettiği halde silindiğini, bununla ilgili tutanağın da yazılmadığını kaydetti. Güllüce Mahallesi’nde oturan vatandaşlardan Ökkeş Karsız ise 2 ve 5 nolu evlerin kendisine ait olduğu halde başka isimlerin burada ikamet ediyor gibi gösterildiğini vurguladı. Karsız, “Bunun hakkında bir şey yapılmadı. Su paralarına gelince bize yükleniyor bu faturalar. Benim iki hanemde kimse oturmadığı halde su parası ödüyorum. Gereği neyse bunun yapılmasını talep ediyorum.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar