Garson davasında tutuklama kararı

Ortaköy'de beraberlerinde bulunan kız arkadaşlarına laf atıldığı gerekçesiyle iki grup arasında çıkan silahlı kavga sırasında oradan geçmekte olan garson Erkan Bekdaş’ın, isabet eden kurşunla öldürülmesine ilişkin yargılamaya başlandı....

Google Haberlere Abone ol
Garson davasında tutuklama kararı

Ortaköy'de beraberlerinde bulunan kız arkadaşlarına laf atıldığı gerekçesiyle iki grup arasında çıkan silahlı kavga sırasında oradan geçmekte olan garson Erkan Bekdaş’ın, isabet eden kurşunla öldürülmesine ilişkin yargılamaya başlandı. Tutuklu sanık Sertan Varmaşlı'nın katıldığı davaya gelmeyen arkadaşı sanık Cengiz Menteş hakkında tutuklanması amacıyla yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davanın ilk duruşmasında, 'Kasten adam öldürme' suçlamasıyla müebbet hapis ve 4 kişiyi yaralamaya teşebbüs suçundan da ayrıca 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 39 yaşındaki tutuklu sanık Sertan Varmaşlı hazır bulundu. Olay sırasında sanık Varmaşlı'nın yanında bulunan ve 4 kişiyi yaralamaya teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan 43 yaşındaki arkadaşı sanık Cengiz Menteş ise duruşmaya gelmedi.

Kavga sırasında kaza kurşunuyla ölen 27 yaşındaki garson Erkan Bekdaş'ın ailesinin avukatı Birol Canpolat ile sanıkların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Avukat Canpolat, yaşamını yitiren Erkan Bekdaş’ın babası ve annesinin, sağlık durumları iyi olmadığı için duruşmaya gelmediklerini bildirdi. Mahkeme, Avukat Canpolat’ın talebi üzerine Erkan Bekdaş’ın babası Hasan Bekdaş, annesi Sultan Bekdaş ve ağabeyi Sefa Bekdaş’ın müdahillik taleplerini kabul etti.

Olanlardan dolayı vicdan azabı çektiğini belirten sanık Varmaşlı, arkadaşı Cengiz Menteş ve Liliana Avram ile birlikte Elena Ceban'ın doğum gününü kutlamak için onun çalıştığı eğlence merkezinde buluştuklarını söyledi. Gece saat 03.00 sıralarında çorba içmek için Ortaköy’de bir lokantaya gittiklerini belirten Varmaşlı, "Elena ve Liliana lavaboya gittiler. Döndüklerinde Liliana'ya arkamızdaki masada oturan 4 gencin laf attıklarını söylediler. Cengiz bu olayı duymamıştı. Sinirli olduğunu ve laf atıldığını söylememelerini istedim. Ancak durumu fark eden Cengiz, arkamızdaki masaya giderek bu gençlere 'Siz mi laf attınız. Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Kafanıza sıkarım.' diye bağırdı. Bu sırada aralarında tartışma başladı. Cengiz’in elindeki silah yere düştü. Ben de silahı alıp dışarı çıktım. 4-5 el ateş ettim. Ancak maktul ya da Cengiz'in tartıştığı gençlere doğru ateş etmedim. Vurmak isteseydim yakınımdaydı ve rahatça vurabilirdim. Daha sonra Cengiz benden silahı alıp kaçtı. Olaydan sonra teslim oldum ve o günden beri vicdan azabından ölüyorum." şeklinde konuştu.

Olayda kullanılan silahı alarak kaçan sanık Cengiz Menteş’i yaklaşık 300 metre kovaladıktan sonra yakalayan trafik polisi Mehmet Efe, ölen garson Erkan Bekdaş ile aynı yerde çalışan garson arkadaşları Alper Karaoğlu ve Volkan Akbaş ile Elena Ceban ve Liliana Avram da tanık sıfatı ile ifade verdi.

Elena Ceban, kendisinin doğum günü olduğu için çalıştığı barda arkadaşları Cengiz Menteş, Sertan Varmaşlı ve Liliana Avram ile kutlama yaptıklarını söyledi. Ceban, bir süre alkol aldıktan sonra Çorba içmek için gittikleri Ortaköy'deki barda, arkadaşları Liliana'nın, 'Arkamızda oturan gençler lavobaya giderken bana laf attılar' dediğini anlattı. Bunun üzerine Cengiz Menteş'in arka masaya giderek gençlerden hesap sorduğunu ancak onların da laf atmadıklarını söylediklerini belirten Ceban, "Cengiz, Liliana’yı kolundan tutup o masaya götürdü. Liliana birisini gösterdi. Tartışma başladı. Çıkan kavgada 1-2 el silah sesi duydum. Ancak ateş edeni görmedim. Alkollüydüm başka bir şey hatırlamıyorum." diye konuştu..

Kendisine ağıza alınmayacak kadar çirkin laf atıldığını iddia eden tanık Liliana Avram ise "Cengiz bana laf atıldığını öğrenince onların masasına gitti ve tartışmaya başladılar. Elena ve Sertan ile birlikte engellemeye çalıştık. Bu sırada silah sesi duydum." dedi.

Ölen Erkan Bekdaş'ın kendisi gibi garson olan arkadaşı Alper Karaoğlu, iş sonu eve gitmek için yola çıktıklarını belirterek, "Bir kişi, önüne kattığı birilerini kovalıyordu. Önündeki kişiler zikzak çizerek kaçıyordu. O sırada silah sesi duydum. Biz de kendimizi korumaya çalıştık. O sırada Erkan yere düştü. Kafasından vurulduğunu fark ettim." şeklinde ifade verdi.

Erkan Bekdaş'ın diğer garson arkadaşı Volkan Akbaş da sanık Sertan Varmaüşlı'yı göstererek "Yüz olarak tam teşhis edemiyorum ama fizik olarak elinde silah olan şahıs şu an huzurda bulunan şahıstır." şeklinde konuştu.

Duruşma sonunda gelmeyen tutuksuz sanık Cengiz Menteş hakkında tutuklanmak üzere yakalama kararı verildi. Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi. CİHAN

Yorumlar