Garipoğlu Ailesi’nin mücevherleri satışa çıktı

Garipoğlu ailesinin Karabulut ailesine ödeyeceği 1 milyon 287 bin TL’lik tazminatın tahsili için Tülay Makbule Garipoğlu’nun mücevherleri bugün açık artırmayla satışa çıkarıldı. Türkiye’nin gündemine oturan cinayetin kurbanı olan...

Google Haberlere Abone ol
Garipoğlu Ailesi’nin mücevherleri satışa çıktı

Garipoğlu ailesinin Karabulut ailesine ödeyeceği 1 milyon 287 bin TL’lik tazminatın tahsili için Tülay Makbule Garipoğlu’nun mücevherleri bugün açık artırmayla satışa çıkarıldı.

Türkiye’nin gündemine oturan cinayetin kurbanı olan Münevver Karabulut’un ailesi, cinayet nedeniyle 24 yıl hapse mahkûm edilen Cem Garipoğlu, annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Mehmet Nida Garipoğlu’na karşı açtığı tazminat davasını kazanmıştı. Mahkeme, Garipoğlu ailesini 1 milyon 287 bin TL tazminata mahkûm etti. Aile, paranın tahsili için icraya başvurdu. Tülay Makbule Garipoğlu’nun banka kasasında bulunan 5 kilo külçe altın, pırlanta ve pahalı marka saatlerden oluşan toplam 49 parça mücevherine 646 bin TL kıymet biçildi. Bunun üzerine mahkeme, kıymetli eşyaların satışa çıkarılmasına karar verdi. Değerli eşyalar bugün Küçükçekmece İcra Müdürlüğü’nde satışa çıkarıldı.

Garipoğlu ailesine ait değerli eşyalar üç parça halinde satışa sunuldu. İkinci ihalede satışa sunulan külçe altınlara alıcı çıkmazken, diğer iki ihaleyi benzin istasyonu sahibi olduğu öğrenilen Çetin Demir kazandı. İlk parçada 21 adet pırlantalı altın ziynet eşyası satıldı. 17 bin 240 lira teminat istenen ziynetleri Çetin Demir satın aldı. İkinci satışta 5 kilo külçe altın ve 700 gram altın ziynet eşyası satışa sunuldu. Açılış fiyatı 501 bin lira olan ikinci ihale için 109 bin lira teminat istendi. Ancak kimse katılmadığı için ihale 11 Haziran tarihine kaldı. Garipoğlu ailesinin avukatının da satışı izlediği ancak ihaleye katılmayarak süreci telefonla aileye bildirdiği görüldü.

Katıldığı iki ihaleyi kazanan Çetin Demir satış sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Demir, “Biz Elazığ’dan geldik. Ben Garipoğlu ailesini tanımam. Daha önce hiç temasım da olmadı. Ama eğer satılan eşyalardan manevi değeri olanlar olduğunu söylerlerse onlara aldığım fiyata veririm.” diye konuştu. Çetin Demir, gazetecilerin “Neden aldığınız fiyata satacaksınız?” sorusuna ise, “Bizim doğuda adet böyledir manevi bir değeri varsa veririm. Ne olacak insanlık öldü mü?” şeklinde cevap verdi. CİHAN

Yorumlar