GAP İdaresi çocuk gelinleri mercek altına alıyor

Çocuk gelinleri gündeme getirmek ve kamuoyu oluşturmayı amaçlayan GAP İdaresi Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliği ‘Çocuk Gelinler Farkındalık Çalışması’ başlattı. İlgili kişi, kurum ve kuruluşları harekete...

Google Haberlere Abone ol
GAP İdaresi çocuk gelinleri mercek altına alıyor

Çocuk gelinleri gündeme getirmek ve kamuoyu oluşturmayı amaçlayan GAP İdaresi Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği işbirliği ‘Çocuk Gelinler Farkındalık Çalışması’ başlattı.

İlgili kişi, kurum ve kuruluşları harekete geçirmeyi hedefleyen çalışma kapsamında eğitici Sevna Somuncuoğlu tarafından 9 GAP ilinden 19 ÇATOM saha sorumlusuna, 2 GAP Gençlik ve Kültür Evi il asistanına ve 2 GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi temsilcisinin yanı sıra Şanlıurfa Valiliği bünyesinde hizmet veren Kadın Destek Merkezleri, Aile Destek Merkezleri ve Kadın Kültür Merkezleri çalışanlarına eğitici eğitimi verildi.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen eğitim sonrasında kadın, gençlik ve çocuk çalışmaları yürüten 31 merkez sorumlusu tarafından Bölge’nin kırsal ve kentsel alanlarında çalışmalar yapıldı. İlk üç aylık dönemde 2 bin 754 kişiye ulaşıldığı bildirildi.

İmam Hatip Lisesi, Kur'an Kursu, Kız Meslek Lisesi ve ilköğretim okulu öğrencilerinden ilçelerdeki toplum merkezlerinin katılımcılarına ve köylere dek geniş bir kitleye ulaşan etkinliklerle erken yaşta yapılan evliliklerin kadınların ruh ve beden sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi.

Eğitimde tecrübeleri veya gözlemleri olan kadınların tanıklıkları ve deneyimlerini paylaşmaları için zemin oluşturuldu. Konuyla ilgili etkinliklerin çeşitlendirilerek çalışmanın kapsamının genişletilmesi ve özellikle kırsal alanda yaygınlaştırılması hedefleniyor. CİHAN

Yorumlar