Galibiyet sevincini yaşarken boğadan düştü

Aydın’ın Efeler ilçesi Musluca Mahallesi’nde bu yıl 2.'si düzenlenen boğa güreşinde, galip gelen boğasının üzerine çıkan genç düşünce binlerce kişiyi kahkahaya boğdu. Musluca arenasında yüz boğanın kıran kırana geçen güreşini...

Google Haberlere Abone ol
Galibiyet sevincini yaşarken boğadan düştü

Aydın’ın Efeler ilçesi Musluca Mahallesi’nde bu yıl 2.'si düzenlenen boğa güreşinde, galip gelen boğasının üzerine çıkan genç düşünce binlerce kişiyi kahkahaya boğdu. Musluca arenasında yüz boğanın kıran kırana geçen güreşini binlerce kişi izledi. Boğasına binenlerin yanında, davul zurna eşliğinde boğasının etrafında oynayıp dolar atanlar, boğasına sarılanlar galibiyetlerini kutladılar.

Musluca Mahallesi içme suyu yararına yapılan boğa güreşi büyük ilgi gördü. Bu yıl boğa güreşinin 2.'sini düzenlediklerini belirten Muhtar Mehmet Kocaçoban, güreşe Aydın, Muğla, Denizli ve İzmir’den boğalar ile illerinden 100 boğanın katıldığını söyledi. Cazgır eşliğinde coşan boğa izleyicileri güreşleri zaman zaman da boğa sahiplerinin hareketleriyle güldürdü. Boğası galip gelen bir genç galibiyet sevincini yaşamak için Çakal Carlos isimli boğasının üzerine çıktı. Bir kovboy gibi boğanın üzerine çıkan genç, dengesini kaybedince boğanın üzerinden yere düştü. Binlerce seyircinin gözü önünde boğadan düşen genç önce biraz topallasa da daha sonra kendine geldi. Arkadaşının düştüğünü gören bir boğacı da aynı boğanın üzerine çıkarak sevincini aynı şekilde yaşadı. Galip gelen boğa sahipleri ve boğalar arenada tur atarken, davul zurna eliğinde de eğlendiler, etrafa dolar saçtılar.

Boğaların kıran kırana geçen güreşinde, zaman zaman boğacılar arasında gerginlik yaşansa da yenilen boğalar, çareyi kaçmakta, sahipleri de peşlerinden yakalamak için koşmakta buldu. Akşama kadar devam eden boğa güreşleri kıran kırana geçti.

CİHAN

Yorumlar