Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nden elendi

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe üst tura çıkarken, Galatasaray ise Lazio'ya 3-1 yenilerek elendi. Sonuçlanan karşılaşmaların ardından Shakhtar Donetsk, Liverpool, Sparta Prag, Bayer Leverkusen, Athletic Bilbao ve Valencia üst tura yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nden elendi

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçlarında Türk temsilcilerinden Fenerbahçe son 16 takım arasına adını yazdırırken, Galatasaray ise Avrupa'ya veda etti.

Avrupa Ligi'nin son 32 turu rövanşında TSİ 18.00 ve 20.00 oynanan maçların ardından 8 takım üst tura yükseldi.

Günün ilk karşılaşmasında, Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'ya konuk olan Fenerbahçe, 45. dakikada Aleksandr Samedov'un golüyle 1-0 geriye düşmesine rağmen 83'te Mehmet Topal ile fileleri havalandırarak mücadeleden 1-1 eşitlikle ayrıldı. İstanbul'da oynanan ilk maçta rakibini 2-0'la geçen sarı-lacivertli takım, böylece Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına girdi.

Galatasaray ise konuk olduğu Lazio karşısında 59. dakikada Marco Parolo, 61'de Felipe Anderson, 72'de Miroslav Klose'nın gollerine engel olamadı. 62. dakikada Yasin Öztekin ile bir gol bulan sarı-kırmızılı takım, mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı. Türk Telekom Arena'da oynanan ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalmasının ardından Galatasaray, bu sonuçla Avrupa arenasına veda etti.

Bayer Leverkusen ise konuk ettiği Sporting Lizbon'u 3-1 mağlup ederek üst tura çıkarken, Alman temsilcisinin gollerini 30 ve 65. dakikalarda Karim Bellarabi, 87. dakikada ise milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu attı.

Oynanan karşılaşmaların ardından Türkiye'den Fenerbahçe, Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk, İngiltere'den Liverpool, Çek Cumhuriyeti'nden Sparta Prag, İtalya'dan Lazio, Almanya'dan Bayer Leverkusen, İspanya'dan Athletic Bilbao ve Valencia üst tura yükselen diğer takımlar oldu.

Avrupa Ligi'nde sona eren karşılaşmaların sonuçları şöyle:

Lokomotiv Moskova (Rusya)-Fenerbahçe (Türkiye): 1-1 (0-2)

Schalke 04 (Almanya)-Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 0-3 (0-0)

Athletic Bilbao (İspanya)-Olympique Marsilya (Fransa): 1-1 (1-0)

Liverpool (İngiltere)-Augsburg (Almanya): 1-0 (0-0)

Krasnodar (Rusya)-Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti): 0-3 (0-1)

Lazio (İtalya)-Galatasaray (Türkiye): 3-1 (1-1)

Bayer Leverkusen (Almanya)-Sporting Lizbon (Portekiz): 3-1 (1-0)

Rapid Wien (Avusturya)-Valencia (İspanya): 0-4 (0-6)

Yorumlar