Galatasaray-Lazio maçı berabere bitti

Galatasaray ile Lazio arasında oynanan maç berabere sonuçlandı. Goller: Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Savic (Lazio)

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray-Lazio maçı berabere bitti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında konuk ettiği İtalya'nın Lazio takımı ile 1-1 berabere kaldı.

Maça savunma ağırlıklı bir kadroyla çıkan Galatasaray, Lazio'nun ilk dakikalardaki baskısını çabuk kırdı. Rakibine etkili şut imkanı vermeyen sarı-kırmızılı takım, 12. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 

Baskılı başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında etkili ataklar gerçekleştiremeyen Lazio karşısında Galatasaray, 12. dakikada öne geçti. Selçuk İnan'ın savunmanın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Donk, penaltı noktası üzerinde topu kontrol etti. Sırtı kaleye dönük kalan Hollandalı oyuncu, meşin yuvarlağı sağındaki Sabri Sarıoğlu'na aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta, top filelerle buluştu: 1-0

21. dakikada Lazio skora dengeyi getirdi. Sol taraftan kazanılan serbest vuruşu kullanan Anderson'un ceza alanına ortasında Savic, altıpastan topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Muslera'nın müdahalesine rağmen filelere gitti: 1-1

İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 1-1'lik eşitlikle girildi.

İkinci yarı

Mücadelenin ikinci yarısında her iki takımın da çabası skoru değiştirmedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Teknik Direktör Denizli "Roma'daki rövanş, iki takım için de zorlu geçecek"

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Lazio 1-1 berabere kalmalarına karşın rövanş için umutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mustafa Denizli, rövanş öncesi avantajlı bir skor elde edebilmek için maça çıktıklarını belirterek, "Gol yemeden maçı kazanabilme düşüncesiyle, bazı futbolcularımızı da değişik bölgelerde görevlendirerek maça başladık. Öne geçmemizin ardından kısa sürede golü yememiz, biraz paniğe neden oldu" dedi.

Lazio'nun son 10-11 maçını yakından takip ettiğini aktaran Denizli, "Elemeli maçlarda ne yapmamız gerekiyorsa, onu ortaya koymamız gerekiyor. Bugünkü koşullarda, alternatifi olmayan kadromu en iyi şekilde kullanmaya çalıştım. Son 4 antrenmanımızda da bugünkü oyun düzenimizi çalıştık. Bugünkü skor, rövanşta çok daha çekişmeli, kıran kırana bir maç ortaya çıkaracak. Lazio'nun bu sezon deplasman maçlarında daha iyi performans ortaya koyduğunu biliyoruz. Roma'daki rövanş, iki takım için de zorlu geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

Lazio Teknik Direktörü Pioli

Lazio'nun teknik direktörü Stefano Pioli, rövanş öncesi küçük de olsa bir avantaj elde ettiklerini söyledi. 

Müsabakanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Stefano Pioli, maçın 1-1'lik skorunu adil bulduğunu belirterek, Kazanmayı istiyorduk. Elimize fırsatlar da geçti ama değerlendiremedik. İlk yarının başında yediğimiz gol tüm dengemizi bozdu ancak sonrasında toparlanmasını bildik. Bu skor bize az da olsa avantaj sağlıyor. Evimize çok küçük bir avantajla dönüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar