Galatasaray-Fenerbahçe maçında uzman jandarma rütbesi bulunmamasına tepki

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı emekli gazi uzman Jandarma Adnan Oğuz, Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde Jandarmanın 175.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray-Fenerbahçe maçında uzman jandarma rütbesi bulunmamasına tepki

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı emekli gazi uzman Jandarma Adnan Oğuz, Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde Jandarmanın 175. kuruluş yıl dönümü sebebiyle, aralarında uzman jandarma çocukları da bulunan çocuklara giydirilen rütbeli personel kıyafetlerinde, uzman jandarma rütbe işaretinin bulunmamasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Oğuz, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını ve ayrıca gerekli yerlere idari başvuruları yapacaklarını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Oğuz, uzman Jandarmalar olarak teşkilata olan aidiyet duygularını kaybetmeden yıllardır özveriyle görevlerini aldıkları maaşı hak etmek, vatan ve milletin refahı için her daim çalışma azmi içinde olduklarını ifade etti.

Uzman jandarmaların, 1930'lu yıllardan bu güne kadar asli görevinin emniyet ve asayişin sağlanması ile kamu düzeninin korunması olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın bu asli görevlerini yerine getirmek üzere kolluk memuru yetkilerine haiz olacak şekilde bir yıllık askeri okul, uygulamalı staj ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yetiştirilerek görevlendirilen ve bugün muvazzaf, subay ve astsubay gibi mecburi hizmete tabi olan rütbeli personelin güncel veriler ile yüzde 40'lık dilimini oluşturan askeri personel olduğunu anlatan Oğuz, şöyle devam etti: "Dün itibariyle gerçekleştirilen Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde Jandarmanın 175. kuruluş yıl dönümü sebebiyle, aralarında uzman jandarma çocukları da bulunan çocuklara giydirilen rütbeli personel kıyafetlerinde, uzman jandarma rütbe işaretinin bulunmaması, kıyafetlerin üzerinde sadece subay ve astsubay rütbe işaretlerinin bulunması uzman jandarma personelini derinden üzmüştür. Yıllardır Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ülkemizin en ücra köşelerinde, en zor şartlar altında görev yapan, şehit vermiş gazi olmuş silahlı kuvvetler içerisindeki silahlı kuvvetlerin ayrılmaz bir parçası olan uzman jandarma statüsünü yok saymak, ötekileştirmek, personelin emeğini görmemek olarak algılanabilecek bu tür davranışlardan profesyonel bir yaklaşımla uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Köklü bir yapıya sahip olan ve kanun ordusu olarak bilinen Jandarma Genel Komutanlığı bu gün; kanunen var olan bir statüyü yok sayarak, ayrımcılık yasağı kapsamında değerlendirilebilecek hukuka aykırı bir yaklaşım sergilemektedir. Sayın Jandarma Genel Komutanımızın bu durumdan haberdar olmadığını düşünerek, uzman jandarma camiasının Jandarma genel komutanlığından özür beklediğini belirtmeden geçemeyeceğiz. Bu gün itibariyle suç duyurusunda bulunarak ve ayrıca gerekli yerlere idari başvurularımızı da yapacağımızı, uzman jandarma, emeklileri, gazileri ve şehit yakınları olarak, bu davranışı hak etmediğimizi, akıttığımız kanın vebalini sorumluların düşünmesi gerektiğini belirterek, etik ilkelere ve hukuk kurallarına aykırı bu davranışı ayıplıyor, esefle kınıyoruz. Hak sahibinin zerre misal şaşmaksızın hakkını alacağı ahirette görülecek hesaba kadar alacaklı olduğumuzun bilinciyle bu dünya için; kendimize, eş ve çocuklarımıza sabır niyaz ediyoruz."




CİHAN

Yorumlar