Galata Kulesi Meydanı’nda masa sandalye gerginliği

Beyoğlu’ndaki tarihi Galata Kulesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beltur tarafından işletilmesine karşı çıkan bir grup eylemci, meydanda oturma eylemi yaptı. Eylemcilere tepki gösteren başka bir grup ise masa ve sandalyelerde...

Google Haberlere Abone ol
Galata Kulesi Meydanı’nda masa sandalye gerginliği

Beyoğlu’ndaki tarihi Galata Kulesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beltur tarafından işletilmesine karşı çıkan bir grup eylemci, meydanda oturma eylemi yaptı. Eylemcilere tepki gösteren başka bir grup ise masa ve sandalyelerde oturdu, alınan karara sahip çıktı. İki grup arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Sosyal medya üzerinden toplanan bir grup Galata Kulesi’nin altındaki meydanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beltur adlı şirkete devredildiği gerekçesiyle bir araya geldi. Kule meydanında toplanan grup oturma eylemi yaptı. Beltur’u protesto eden grup, meydanda Beltur’a ait masa ve sandalyelerin kaldırılmasını istedi. Şarkı söyleyen eylemciler, piknik yaptı. Eylem sırasında Beltur’u savunan bir grup da masa ve sandalyelere oturdu. İki grup arasına zaman zaman gergin anlar yaşandı, hararetli tartışmalar meydana geldi.

Eylem sırasında Galata civarında oturduğunu söyleyen bir kadın, protestoculara tepki gösterdi. Alkol alan şahısların gece yarısı apartmanların önlerine tuvaletlerini yaptığını söyleyen kadın ile protestocular arasında gerginlik oluştu.

Hiç kimseye zararı olmayan bir protesto gerçekleştirdiklerini belirten eylemcilerden Siyaset Bilimci Yasemin Cankurtaran, İstanbul’un dünyanın en güzel dokulu şehirlerinden biri olduğunu söyleyerek, “Maalesef kentimiz, hükümetin yanlış politikalarıyla her geçen gün ranta teslim edilmiş bir şehir haline dönüştü. Galata bizim hafızamızdır. Buraya rant amaçlı, hele de Beltur gibi, bir işletmenin kurulması çok yanlış. Halkın buna sahip çıkması lazım. Bunu özel bir işletme yapsa devletin engellemesi gerekir. Dünyanın her yerinde böyledir. Devlet güzelim şehrin dokusunu bozuyor. Burada oturma eylemi yaparak, bu yanlışlığın düzelmesini istiyoruz.” dedi.

Gece saatlerinde Galata civarında içki içildiğini ve içki içen şahısların sokağa idrarını yaptığını dile getiren mahalleden Metin Özger de şöyle konuştu: “Herkes adabıyla çayını, kahvesini ve içkisini içebilmeli. Ama toplumu rahatsız etmemeli. İçip içip, milletin kapısına işiyorlar. Burası hep kokuyor.” CİHAN

Yorumlar