GAİMDER Başkanı Köksüzer: Gaziantep'te kentsel dönüşümde hatalar var

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı M.Rıdvan Köksüzer, kentte arsa üretilmemesinden dolayı arsa sıkıntısı yaşandığını belirterek, özellikle dar ve orta gelirli insanların konut sahibi olabilmesi için ucuz arsa üretilmesi gerektiğini.

Google Haberlere Abone ol
GAİMDER Başkanı Köksüzer: Gaziantep'te kentsel dönüşümde hatalar var

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı M.Rıdvan Köksüzer, kentte arsa üretilmemesinden dolayı arsa sıkıntısı yaşandığını belirterek, özellikle dar ve orta gelirli insanların konut sahibi olabilmesi için ucuz arsa üretilmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li belediye başkan adaylarına, Gaziantep’in ve müteahhitlerin sorunlarını içeren bir sunum yapan Köksüzer, Gaziantep’te uygulanan kentsel dönüşüm uygulamasında hatalar yapıldığını da belirtti. Köksüzer, "Kentsel dönüşüm projesi uygulanırken, parçacıl bir anlayışla değil, kentin tamamı planlanmalı" önerisinde bulundu. Köksüzer, Hafriyat Yönetmeliği’nde de uygulama eksiklikleri bulunduğunu kaydetti.

Rıdvan Köksüzer, 30 Mart’ta göreve gelecek belediye başkanlarından, mutlaka alacakları kararları sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmaya ve kararları istişare ederek almaya da davet etti.
CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici ise "Sizin anlattığınız sorunlar, Gaziantep’in ortak sorunları" diyerek söze başlarken, "Biz her siyasi görüşe saygı duyuyoruz. Buraya projelerimizi anlatmaya geldik. Eğer bize yetki verirseniz, kenti mutlaka ortak akılla yöneteceğiz. Gaziantep konut edilebilirlik sıralamasında şu anda 81. sırada yer alıyor. Bu sorunu çözeceğiz. Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 bin konutluk Uydu Kent Projesi’ne imza atacağız. Hesap soran değil, hesap verebilen bir belediye olacağız. Belediyenin bilançosunu her ay Devlet Tiyatrosu’nun duvarına monte edeceğimiz dev ekrandan şeffaf şekilde yayınlayacağız." dedi.
CİHAN

Yorumlar