Fuar İzmir'in Açılış Törenine Vali Katılmadı, Vatandaş İsyan Etti

400 milyon lira yatırım yapılan Fuar İzmir'in açılış törenine Vali Mustafa Toprak'ın yerine yardımcısının katılması tören alanındaki vatandaşların tepkisini çekti.

Google Haberlere Abone ol
Fuar İzmir'in Açılış Törenine Vali Katılmadı, Vatandaş İsyan Etti

İzmir için bugün mühim bir merasim düzenleniyor. İki sene öncelikle temeli atılan Fuar İzmir 400 milyon liralık bir yatırımla tamamlandı. Törene CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Ancak, Türkiye ekonomisi için mühim bir işlev görmesi beklenen Fuar İzmir'in açılış törenine Vali Mustafa Toprak'ın katılmaması protestoya sebep oldu. Vali Toprak'ın başka bir programı yer aldığı yönündeki izahatya, törene gelenlar reaksiyon gösterdi.

VATANDAŞLARI KOCAOĞLU SAKİNLEŞTİRDİ

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yerine Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can katıldı. Vali Yardımcısı Can'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye yöneldiği sırada, dinleyiciler içerisinde protesto sesleri arttı. Vali Mustafa Toprak'ın açılışa katılmaması reaksiyon topladı, alkışlı protestoya 'yuh' sesleri karıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ayağa kalkarak tepkileri dindirdi. Konukları elleriyle 'Sakin' göstergesi yaparak sakinleştirdi.

Kısa devam eden gerginlikten sonra Vali Yardımcısı Can konuşmasını yapmaya başladı. Vali Yardımcısı Can'dan sonra kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir yatırımının, fuarcılık yatırımı için bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

VALİ TOPRAK, BAKAN AVCI İLE

Fuar İzmir açılışına katılmadığı için protesto edilen İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın nerede yer aldığı öğrenildi. Vali Toprak'ın, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımı ile gerçekleştirilecek saat 11.00'deki, Umut Okulu (Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı hususi Eğitim Merkezi-Otizm Okulu) ziyaretinde yer aldığı valilik kaynaklarından öğrenildi.

'ANKARA'DAN ENGEL GELİYOR'

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: 'İstanbullu soluk almak için nereye gider? Kadıköy'e gider Sarıyer'e gider, Bakırköy'e gider Beşiktaş'a gider. Neden? Buralarda sanat var, özgürlük var, kişiye saygı var. Raylı sistemi 11 kilometre şekilde devraldım diyor, şimdi 130 kilometreye çıkardım diyor. Para geliyor mu Ankara'dan hayır. Ankara'dan mani geliyor. Unutmayın Aziz Beyle ilgili operasyon da yapıldı, 400 yılla yargılanıyor. İster 400 sene ister 1400 sene biz inandığımız direk asla ve asla dönmeyiz, dönmeyeceğiz. Tek maksadımız halka hizmet etmektir.

Halka adisyon vermenin siyasetin namusu olduğunu kabul ediyorsanız 7 Haziran geliyor, tercihiniz göze çarpan olmalı artık. Türkiye'nin tekrar dirilmesi lazım. Dört sene için yetki istiyorum tüm Türkiye'den. Dört sene içerisinde yeni hür bir Türkiye olacaktır. Ayrımcılık oluşturan değil, birleştiren bir Türkiye olacaktır. Hiç kimsenin etnik kimliğiyle, hayat tarzıyla, hiç kimsenin inancıyla ilgilenmeyen herkese saygı işaret eden yeni bir egemenlik anlayışını getireceğiz. Bunun sözünü veriyorum size. İzmir'de sanattan söz ettim. İzmir fuarlar kenti fakat tıpkı sürede sanatın da odağıdır. Sanat bir toplumun hayat kalitsini belirler. Eğer bir toplumu diri kılmak istiyorsanız sanata ve sanatçıya paha vereceksiniz. Görüşü ne olursa olsun sanatı ve sanatçıyı yücelteceksiniz. İzmir, Muğla, Eskişehir bunları yapıyor. Size söz veriyoruz, daha aşırı şeyi yapacağız. İzmir'de başarıyoruz, başka belediyelerimizde başarıyoruz. Sıra geldi Türkiye'ye, Türkiye'de de başaracağız.'

400 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILDI

400 milyon liralık kazanç ile tamamlanan Fuar İzmir'in finansmanı İzmir Büyükşehir Belediyesi sebebi ile üstlendi. Fuar İzmir kompleksi için 34 bin ton demir kullanıldı. Bu rakam, Eyfel Kulesi için uygulanan demirin 5 sert seviyesinde. Yine 300 bin ton metreküp dökülen kompleksi 50 futbol endüstrisi büyüklüğüne denk. 2 sene öncelikle temeli atılan kompleks için 200 milyon liralık bir kazanç daha öngörülüyor. Yatırım planının ikinci etabını ise, ek holler, otel ve kongre merkezi oluşturuyor. Söz konusu yatırımların da yapılması ile müşterek yekün kazanç tutarı 1 milyar dolara ulaşmış olacak.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar