Fransa'da Yolcu Uçağı Düştü: İçinde Türk Yolcular da Vardı

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Fransız Alpleri'nin güneyinde düştü. 144 yolcu taşıyan uçakta Türk yolcuların da bulunduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Yolcu Uçağı Düştü: İçinde Türk Yolcular da Vardı

Barcelona-Düsseldorf seferini oluşturan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Fransız Alpleri'nin güneyinde düştü. AFP'nin haberine oranla havayolu şirketinden yapılan izahatda, uçakta 144 yolcu ile altı mürettebat bulunduğu kaydedildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, uçaktan kurtulan olmadığının hesap edildiğini söyledi.

İSPANYA KRALI: UÇAKTA TÜRK YOLCULAR DA VARDI

İspanya Kralı, uçaktaki yolcular içinde Türklerin de olduğunu açıkladı. Kral Felipe, 'Türk yetkililere de taziyelerimi iletiyorum' dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da uçakta Türk yolcuların olduğunu doğruladı. Uçakta kaç Türk yolcu bulunduğu bilgisi ise henüz yok.

UÇAK, LUFTHANSA'NIN ALT MARKASI

İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine giden Lufthansa'nın alt markası bulunan Germanwings isimli havayolu şirketine ilişkin 4U 9525 sefer sayılı uçağın, Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü söylendi.

Yetkililer alana ulaşımın yalnız helikopterle sağlanabildiğini, yürüyerek ise en az 3 saatlik fasıla bulunduğunu açıkladı.

TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Düşen uçağa ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, 'Uçakta Türk varmı bilgimiz yok. Arkadaşlarımız araştırıyor. Olumlu ve ya menfi bir şey şu anda söyleyemiyorum. Umarım yoktur' demişti. Çok sayıda Alman yolcu taşıyan uçaktaki 45 insanın İspanyol soyadına sahip bulunduğu açıklanmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar