Fransa'da Düşen Uçağın İlk Karakutusundaki Kayıtlara Ulaşıldı

Fransa'da düşen uçağın ilk bulunan karakutusunda kayıtlara ulaşıldı. Bu kayıtlar çözüldüğünde, kazanın gerçek sebebi ortaya çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Düşen Uçağın İlk Karakutusundaki Kayıtlara Ulaşıldı

Fransız Sivil Havacılık Güvenliğini Soruşturma ve Analizi Ofisi (BEA), Barcelona'dan Düsseldorf'a giderken Fransa'nın güneyinde azalma gösteren Germanwigs Havayolları'na ilişkin uçağın karakutusunda ses dosyasına ulaştıklarını duyurdu.

SES KAYDI, KAZANIN MEYDANA GELDİĞİ ANA KADAR SÜRMÜŞ

Dün Paris'e gönderilen uçağın karakutusu üstünde incelemelerine başlayan BEA yetkilileri, kazanın itibarı ile alakalı bir neticeye varmanın ise henüz olası olmadığını dile getirdi. Elde edilen ses kaydının kazanın meydana geldiği temel kadar sürdüğünü anlatım etti.

'DOĞRU GÜZERGAH ÜZERİNDE UÇUYORDU'

BEA'dan yapılan izahatda, uçağın doğru güzergah üstünde uçtuğu hatırlatıldı. Yerel saatle 10.30'da uçaktan rutin bir mesaj gönderildiği, mesajdan 1 dakika sonra ise uçağın inişe geçtiği kaydedildi. Kazaya kadar devam eden 8 dakikalık inişin nedenleri ile alakalı ise henüz hiç bir izahatya ulaşılamadığı söylendi.

'UÇUŞ ÖNCESİ BİR PATLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL'

Geçen yıl Mali'de meydana gelen uçak kazasında da bugünküne aynı enkazın oluştuğunu izah eden yetkililer, bunun yüksek hızla çarpmadan kaynaklanabileceğini aktardı. Ayrıca Fransız yetkililer, uçakta düşüşten evvela bir patlama olmadığını da gene dile getirdi. BEA yetkilileri her çeşitli olasılığın değerlendirildiğini dile getirdi.

144 YOLCU CE 6 MÜRETTEBAT HAYATINI KAYBETTİ

Dün Alman havayolu firması Lufthansa'nın alt şirketi Germanwings'e ilişkin yolcu uçağı Barcelona'dan Düsseldorf'a giderken Fransa'nın güneyinde Barcelonette branşında düşmüştü. Uçakta olan ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulmadığı açıklandı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar